Дамски горнища за топлина и елегантност

10.06.2014 | Автор: | Публикувано в: Облекло

Дамските горнища днес са неразделна част от гардероба на всяка жена. Те са претърпели доста метаморфози, за да ги притежаваме в днешния им елегантен вид, подходящ за всякакви ситуации. Историята им започва някъде около 1925 година, когато атлетите са започнали да ги използват. Те са обличали горнища по време на почивките и след тренировка. Първите подобни дрехи, които са дали началото на съвременните дамски горнища, са били доста неугледни и без някакви отличителни значки. Представлявали са просто сиви блузи с най-обикновен дизайн. В средата на 30-те години на 20 век Abe и Bill Feinbloom създали компания – Knickerbocker Knitting Company, която днес се казва Champion Products. Двамата стигнали до извода, че могат да поставят букви върху горнищата, без значение дали те имат ципове или не. Трендът в обличането на горнища, които показват принадлежност към някой университет, се засилил през 60-те години. Дизайнерът Norma Kamali дава началото на дамските горнища такива, каквито ги познаваме, още през 1970 г.

 

Модните тенденции в дамските горнища

Този тип дрехи стават много разпространени в университетите. Тогава текстилната индустрия добавя своя принос към дамските горнища. Те се разпространяват в магазинната мрежа и скоро стават неразделна част от гардероба на жени от всякакви възрасти. Освен това, те не остават затворени само в границите на Америка.

 

Модната индустрия променя дамските горнища до много елегантен вид. Днес могат да бъдат намерени в различни разновидности на цветове и модели. Материите са ограничени единствено от въображението ни.

 

Жени, които предпочитат по-спортния стил, могат да изберат дамски горнища, които нямат цип и са с по-свободна кройка. Те лесно се съчетават със скини дънки и чифт кецове. В случай, че метеорологичните условия изискват повече дрехи под или над дамските горнища, лесно могат да се добавят допълнителни слоеве. В случай, че дамското горнище ще се използва в хладен пролетен ден, бялата фланелка отдолу е идеалното решение. Тя ще придаде дълбочина на аутфита и ще направи прехода към различните температури безпроблемен.

 

Есенните тоалети могат лесно да бъдат допълнени от дамски горнища. Идеалното решение за есента е коженото яке с класическа кройка. По този начин топлината на тоалета е гарантирана чрез дамските горнища. Коженото яке ще предпази дамата от дъжда без да се налага да използва чадър. Не забравяйте, че дамските горнища имат и модели с качулка.

 

Дамските горнища могат да се използват и за вечерите на плажа. По-елегантните модели могат да се съчетаят с къси панталонки и елегантен топ. По този начин тоалетът ще представлява невероятна, но много стилна смесица, която няма да остане незабелязана.

 

Чанти и обувки

Дамските горнища могат да бъдат съчетани с различни стилове обувки. Дамите, които се чувстват по-добре на ток, могат да вземат чифт бойфернд дънки, като ги съчетаят с горнище по тялото. По прибраните модели могат да бъдат както едноцветни, така и с някакъв интересен десен. Чантата, която може да се избере, е голяма и кожена за ежедневието. А ключът е, че ще придаде повече елегантност за дните на работа.

Момичетата, които всеки ден трябва да избират дрехи за училище, ще харесат дамски горнища с кецове или удобни маратонки. Това е тоалет, който може да бъде придружен с раница или удобна чанта през рамо.

Автор:

Този автор има 60 публикувани статии до сега.

Вашият коментар

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.