Тресчотката – полезен инструмент за всеки механик и строител

12.05.2014 | Автор: | Публикувано в: Друго, Практически съвети

Тресчотката е едно много полезно изобретение, което дава възможност за бърза и лесна работа с винтове и гайки. Принципът на действие на този инструмент е доста прост и не се изискват много физически усилия от страна на потребителя. С тресчотката може да се работи без да се налага да въртите или да сваляте ръката си от дръжката. Предимството и е в това, че позволява да се върти оста само в една посока.

Предвид факта, че потребителите търсят инструмент с много функции производителите са решили да  добавят към тресчотката способността да се сменя накрайника. Възможността за сменяеми накрайници повишава и подобрява използваемостта, но и цената на инструмента е по-висока. Разнообразието от форми и видове вложки прави инструмента изключително удобен за работа в тесни пространства.  На практика е почти невъзможно да срещнете тресчотка без сменяеми накрайници.

Модерните тресчотки са изработени от хром-ванадиева стомана, което ги отличава с висока здравина и издръжливост, затова и инвестицията си струва, ако искате да имате един мултифункционален инструмент дълго време. С цел да се осигури удобство по време на работа и възможност за лесно боравене тресчотката може да е с извита дръжка, с телескопична дръжка, с гумирана или метална дръжка. Вътрешният механизъм е прост, но в същото време изключително надежден. Състои от зъбно колело, което позволява на механизма да се движи само в една посока и палец, който осигурява бързо и сигурно закрепване на инструмента за тресчотката.

Днес тресчотката е вградена в много инструменти, включително ключове, крикове, отвертки и т.н. Изключително полезен инструмент в работата на механици и строители.

Тъй като по време на работа е възможно инструментът да се замърси, особено в среда с масла, химични материали е необходимо тресчотката да се почиства периодично. Тази процедура намалява риска от корозия и опростява последващ процес на пречистване, както и увеличава ефективността на инструмента.

Автор:

Аз съм блогър. Моят блог е в българската блог платформа http://eu-bloger.eu . Там можете да регистрирате безплатно своя блог профил. Посещавайте и образователния уебсайт http://razberi.info , в който можете да намерите много учебни материали за ученици и студенти, а ако се интересувате от нови технологии - прегледайте http://eveyn.com , защото там има всичко за новите устройства и новите технологии.

Този автор е публикувал досега 10 статии.

Вашият коментар

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.