Доставка на цветя за съвременната градина

14.10.2013 | Автор: | Публикувано в: Цветя

Градинското или балконското пространство обикновено остават назад в проектите ни за аранжировка и озеленяване. Обаче ако ги превърнем в приоритет, може да осъществим намеренията си бързо, стига да знаем конкретно какъв вид искаме да придобият те. Защото можем да си поръчаме нужните цветя, разсад или друг вид озеленяване в някой интернет магазин на подходящ разсадник, а такива вече има много в цялата страна, даже и извън България може да поръчаме, като за целта е добре да се информираме за условията на доставка на цветя.

 

Доставка на цветя от разсадник има следните предимства пред случайното пазаруване на цветя и растения. Може да изберете по каталог растението, което ви е необходимо, да потърсите помощта на специалист кои растения са подходящи за вашата градина, как да се грижите за тях. А когато търсите рядко у нас цвете, каквото е брукмансията например може да прозвъните на няколко разсадника или да им пишете, докато откриете това, което искате. Рододендронът и едролистната хортензия не се намират често, особено този вид хортензия се среща повече в Япония и Китай. Все пак и наши разсадници разполагат понякога с тези видове. Може да попълните онлайн формата за поръчка и да я очаквате. Понякога възникват затруднения при бързото изпълнение на доставка на цветя, що се отнася до експедитивността поради всякакви обективни причини – недостатъчен персонал, усложнени климатични условия и други форсмажорни обстоятелства.

 

В сайтовете на разсадниците са представени характеристиките на растенията и съответно нужната среда за тях, т.е при какви почви виреят, студоустойчиви ли са или не, кога цъфтят, как се поливат, ако са лечебни коя част от растението се използва за медицински цели. Това до голяма степен улеснява клиентите, защото на практика те получават от сайта на разсадника много полезна информация, която иначе те сами трябва да издирват. Можете да изпратите снимка на растение, чието име не знаете и да помолите специалисти от разсадника да ви посочат какво точно означава то. Във времето, когато е нямало интернет, това не е било възможно. С напредването на компютърните технологии и една доставка на цветя става вече ежедневие, а не някаква екстра. И независимо къде се намира разсадника, ако направим поръчка чрез доставка на цветя, със сигурност ще  получим растенията и то в добро състояние.

 

За доставка на цветя разсадницте използват обикновено куриерски услуги, някои имат опцията клиентът сам да си избере куриерската фирма. Заплащането варира според тежестта и обема на пратката и времето, за което трябва да достигне до съответния адрес.

 

С доставката на цветя практически се преодоляват и границите между държавите, може да си поръчате някакво екзотично растение месоядно например и то да дойде от Холандия или от някъде другаде за няколко дена. С доставка на цветя няма невъзможни неща, така ще имате във вашата градина всичко, което сте планирали и ще се радвате на един малък оазис, направен по ваш вкус.

 

Автор:

Този автор има 74 публикувани статии до сега.

Вашият коментар

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.