Свети Валентин – чуден празник на любовта

27.01.2012 | Автор: | Публикувано в: Цветя

Свети Валентин е един оригинален ден, поради факта, че е единствения ден на обичта и вълшебството на близостта. Независимо дали сте момче или момиче, много чувствено и любовно е да подарите на някого обич или само да покажете близост и привързаност с красиви цветя на този ден. И въпреки всичко, избора на букетите, които поднасяте е съществен, тъй като те са външен показ на вашите блянове и желания и това, което бихте искали да кажете на човека. Всяко цвете има собствено значение. Веднъж научили езика на отделните цветя и какво е тяхното значение, бихте могли да изберете правилните цветя за празника.

Голяма част от вас знаят, че розите са много добър избор за деня на Свети Валентин. Това е и най-предпочитания избор – главно сред силния пол, но е необходимо да бъдете внимателни. Разнообразните на цвят рози, носят разнороден смисъл. Например:

Алените цветове на розата означават особено силно привличане към този, на когото ги подарявате.
Снежнобелите рози навяват за размисъл и меланхолия, затова ако любимия ви не е луд по бели цветя, най-добре не му подарявайте такива – определено не са най-добрия избор за този ден.

Аленото, разбира се, е цвета на страстта и е най-подходящ избор за деня на Свети Валентин, особено в случай, че сте привързани към човека. Вярвайте, че обекта на чувствата ви знае за това и би приел такъв букет от вас, в противен случай може да се случи доста мъчна ситуация.

И все пак празника на Свети Валентин е момента през годината, когато бихте могли да излеете копнежите си, така че не е лошо да бъдете и малко по-дръзки от нормалното. Както формулира един известен писател: По-добре е да си бил влюбен и да си отхвърлен, отколкото никога да не си обичал.

Незабравката е още едно разкошно и добро цвете за Свети Валентин. Срамежливо цвете, само по себе си, но изобразяващо лирична привързаност и отдаденост. На всичкото отгоре е и отличен начин да започнете разговор.

Не е за пренебрегване предложението за саксийно цвете. Такова цвете преживява доста по-дълго от който и да е букет и е отличен дар за Свети Валентин, особено за хора, които харесват да отглеждат домашни растения.

Дори да говорите езика на цветята, не съществува гаранция, че човекът, който е на сърцето ви ще го знае също. Важна е идеята! Поднесете цвете или друг подарък и зарадвайте възлюбления човек за Свети Валентин!

Автор:

Този автор има 11 публикувани статии до сега.

Вашият коментар

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.