Уместен ли е белият цвят през зимата?

03.02.2013 | Автор: | Публикувано в: Друго, Мода

Белите дрехи неизбежно, свързваме с пролетно – летния сезон, многото слънце, с морето, леките рокли, блузи и панталони. Наистина, да се разхождаш зимата в снега с бяло палто, сако и ботуши не е най – удачното решение , но е несправедливо да се игнорира белият цвят на дрехите цели четири месеца. Все пак някои бели дрехи са създадени за зимата, за да разчупват нейната черносива цветова гама. Не може да се отрече, че бялото кожено палто или бялата жилетка изглеждат разкошно през студения сезон. Идеален е и белият пуловер за зимата. Той сполучливо се допълва от дънки, панталони, кожена пола. Плетените бели аксесоари като шал, ръкавици, шапка не само топлят зимата, но и се съчетават лесно с каква да е връхна дреха.

Белите блузи или ризи през зимата се използват даже по – често, отколкото лятото. В съчетание с дълги и топли пуловери, с костюми или пола – молив те затвърждават непрекъснато своето място.

И през тази зима дизайнерите предлагат завършени образи на стилни модни артикули в бяло. В много колекции строгите класически костюми съчетават в себе си отчетливия силует и естетика с мекотата на белия цвят и ефектните кройки.

В пълна противоположност на наложилия се готически стил са белите рокли от меки и прозрачни тъкани, с изчистени линии или с дантела и драперии.

С какво да носим белите дрехи?

Към белия цвят не бива да се подхожда както към черния. Той не може да се съчетава с какви да е нюанси. Трябва грамотно да се стилизира белия цвят, като се избере още един подходящ цвят. Защото важното е не да се носи бяло през този сезон, а да се съчетае правилно като допълнение в модната визия.

Популярни за тази зима са комбинациите бяло и черно, бяло и златно.

На белия цвят на дрехата може да се акцентира с помощта на златисти аксесоари като декорации, обувки, ботуши. Или може да се стилизира образа с шнур или златна лента. Намекът за блясък и разкош, който носи златото в себе си, позволява да бъде дрехата по – бляскава, без излишно сияние и вулгарност.

Класическото съчетание на бялото и черното никога няма да загуби своето очаровани, стил и въздействие.

Изцяло белия тоалет може да се допълни от черни обувки и ръкавици, съчетани с бели гети. Черната вечерна рокля може идеално да се съчетае с бял блейзър.

Много е лесно да се съчетаят тези два нюанса. Те трябва да присъстват в гардероба на всяка жена. Възползвайки се от лекотата , с която се комбинират бяло и черно, тя ще избяга от скуката и предсказуемостта.

Белият цвят определено се налага като моден за зимата на 2013г., доказателства за което са различните стилове и образи, многообразни артикули предлагани от дизайнерите.

Автор:

Този автор има 6 публикувани статии до сега.

Вашият коментар

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.