Отблагодарете се на дамските си чанти

28.08.2012 | Автор: | Публикувано в: Друго, Женски неща, Мода

Всяка дама притежава колекция от дамски чанти. Те и служат вярно, като съхраняват най-важните за нея вещи. Ето защо ние дамите трябва някак си да се отплатим за тази добре свършена работа. Най-добрия начин за това е като ги потдържаме добре и ги чистим, когато има нужда.

Малко жени имат навика да чистат и потдържат чантите си и още по-малко знаят точно как. Вие обае сте късметлийка, защото следващите няколко реда ще Ви научат точно на това.

Да започнем със съветите за потдръжка на дамските чанти. Ето кои са точките, които трябва да спазвате, за да удължите живота на любимите си чанти и да подобрите издръжливостта им:

– дръжте чантите си на сухи и проветливи места. Ако материата е редовно влажна, има тенденцията да се разпада много по-бързо. И тук не става въпрос за видимо влажна материя. Ако в шкафа или помещението се забелязва мухъл – не е подходящо за съхранението на тези важни за жената аксесоари.

– избягвайте да препълвате чантите си. Вярно е че е много удобно когато носим всичко със себе си, и че всички обичаме в чантите да е пълен хаос, но препълването разтяга и деформира чантата. След като я изпразните,  най-вероятно тя няма да заеме първоначалната си форма.

Как да съхраняваме чантите си:

– след като сезона им отмине, чантите трябва да бъдат прибрани на място, което не е подложено на директно слънчево лъчение

– ако чантата е от кожа, трябва да се намаже с парафин или специален препарат за кожа, който ще я съхрани като нова до началото на следващия сезон.

– за да избегнете деформиране при съхраняването, напълнете чантите си с някакви дрехи, за да стоят в оригиналната си форма. Може да използвате и нагъната хартия за пълнеж, но само ако съхранението е за кратък период, защоот хартията събира много влага.

Ако все пак след съхранението (или след като сте си купили чантата) има някакви гънки, не се отчайвайте, решение има. Напълнете чантата, докато заеме оригиналната си форма и я продухайте с сешоар за около 5 минути. Всички гънки ще изчезнат.

Толкова за потдръжката. Но какво правим ако чантата ни се замърси сериозно или се появят петна? В повечето случаи се изхвърля, но това не е решението. Петната могат да се третират, просто трябва да внимаваме каква точно е материята. И най-важното: какъвто и препарат да използваме задължително първо трябва да го нанесем върху малко парченце от същия плат, за да видим дали не реагира остро химически. Ако пък нямаме налично парченце – първо се нанася на вътрешна част от чантата, която не се забелязва и не е проблем да бъде съсипана.

Чантите са най-неприкосновеното местенце на всяка дама. Там се държат най-личните вещи и нокий мъж няма правото да припари до тях. След като те са ни такива добри приятели е добре и ние да им се отблагодарим с редовна потдръжка.

Автор:

Този автор има 7 публикувани статии до сега.

Вашият коментар

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.