Цветотерапия със спално бельо

08.03.2018 | Автор: | Публикувано в: Друго

Спалното бельо визуално заема почти цялото пространство от леглото и е в контакт с кожата на цялото тяло по време на сън. В цветотерапията се счита, че то може да има въздействие, което се дължи на цвета му. Терапията с цветове има своите корени в традиционните учения за здравето на древен Египет, Персия, Китай и Индия. Според тези учения, цветът е поток, който не противоречи на модерното понятие за светлинните вълни.
Когато се говори за цветотерапия, всеки от нас от обща култура знае кой цвят как въздейства върху нервната система на човека.

Специалистите по цветотерапия със спално бельо съветват, обаче, че не бива да се използва цветът в твърде голямо количество, а в малки дози, както се използват и лекарствата, за да са полезни.

Например, червеното или черното бельо изглеждат изкушаващо, но е трудно да заспите с такова бельо, така че по-добре е да го използвате за специални поводи. Синият или зеленият цвят се свързва със студа. В хладните вечери да се спи на „студено” легло не е много хубаво. Но леглото в жълто или оранжево, например, създава усещане за топлина и комфорт по всяко време на годината. Върху едно „слънчево” легло почивката е комфортна, сънищата са цветни, а пробуждането – приятно.

За тези, които искат бързо да сложат детето си в леглото вечер и то да се събужда с усмивка, бельото със забавни детски рисунки е чудесен избор.

Според наблюденията на консултантите в магазини за продажба на спално бельо, жените са по-склонни да предпочитат комплекти в блестящ стил (големи закачливи цветя, неправилни линии и др.), отколкото мъжете, които избират тихи тонове за себе си, без излишни допълнения. Обикновено представителите на силния пол залагат на комплекти в класически цветове или напълно бели набори. Някои мъже, обаче, предпочитат монохромни платове и необичайни комбинации като карирана калъфка и чаршаф с плик без никакви шарки в един от цветовете на квадратите.

Между другото, бродерии и дантела върху чаршафи, пликове и калъфки за възглавници са често срещани сред хората, които предпочитат по-луксозните аксесоари за спалня.

Дизайнерите отбелязват, че при тенденциите в спалното бельо отново се връща това с класическия бял цвят.

То далеч не е най-практичното, но пък е най-естествено!

Автор:

Този автор има 10 публикувани статии до сега.

Вашият коментар

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.