Хостинг за изображения

07.10.2012 | Автор: | Публикувано в: Технологии

 

Днес интернет е мястото където се забавляваме, прекарваме свободното, а и заетото време. Мястото където комуникираме, учим, четем, информираме се. Интернет се развива постоянно със скорост по-голяма от тази на светлината, звука и двете взети заедно. Всекидневно в пространството се пускат хиляди нови сайтове. Тематиките са най-различни и разнообразни.

Съществуват обаче един тип сайтове, които са предназначени специално за потребителя и неговите интереси. Те са ежедневен инструмент и се създават за улеснение на хората, които не искат да правят всичко по-най трудният начин. Колко по-лесно може да бъде – влизаш в сайтчето и свършваш работа, която без сайтчето ти отнема 5 пъти повече време. В натовареното ежедневие това може да свърши доста добра работа. Този тип сайтове също могат да бъдат много разнообразни и предназначени да помагат за различно нещо.

Тук ще говорим по-конкретно за един от тези сайтове – хостинга за изображения, картинки, gif анимации и др. Предназначението му може да бъде изключително разнообразно – според целите на потребителя. Нещо, която със сигурност не трябва да се пропуска обаче е напълно безплатното му ползване. Не трябва да заплащате по никакъв начин за никакви нужди ползвайки сайтът www.kachi-snimka.eu . В България такъв тип сайтове за споделяне на снимки се броят на пръсти. За разлика от останалите обаче, този разполага с допълнителна функция, която в някои случай би улеснила една изключително мъчителна и дълга процедура. Става въпрос за автоматичното оразмеряване, или ресайзване. Качвайки дадена снимка, ако тя е предназначена за друг сайт, или за място, където се изисква точно определен пикселен размер, този инструмент би съкратил работата с фотошоп, или друга програма за фотообработка. Сайтът поддържа файлове с размер до 2mb и всички основни формати за картинки – JPG,PNG,BMP,GIF. Качването на изображение може да стане от компютъра, или от интернет – чрез URL. Работата с този сайт е изключително лесна и елементарна. Да речем, че искате да споделите с няколко приятеля, или пък с малко по-голяма аудитория хора дадена снимка. Ако тръгнете да изпращате на всеки по отделно снимката би ви отнело не само време, но и нерви. По-лесният път би бил следният – качвате снимката в сайта, получавате линк, който споделяте с компанията и вече всеки има достъп до изображението. Друг вариянт – притежавате сайт. В повечето сайтове има доста картинки. Всяка една черпи от месечния трафик на сайта и го изразходва доста ефективно – особено ако е по-голяма на размер. В този случай качвате картинките от сайта в хостинга за изображения, отново получавате различни кодове – за различни ситуации и чрез HTML добавяте картинките в сайта си – месечният ви лимит за трафик никога няма да бъде изчерпан. Предназначенията на сайта могат да бъдат още безброй, всеки потребител има правото на избор. Едно е сигурно – няма да сгрешите, ако посетите сайта и видите сами за какво иде реч. Не се изискват регистрации, потвърждения и тем подобни, които губят времето напразно. Всичко става с 2-3 клика на мишката. Нека ние не работим за компютрите, нека интернета работи за нас. Ежедневието ни може да бъде и много по-улеснено.

 

Автор:

Този автор има 1 публикувани статии до сега.

Вашият коментар

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.