Електропастири решават проблеми на животновъдите

03.10.2020 | Автор: | Публикувано в: Технологии

Може и да сте чували, а може и да не сте, за новите електропастири, с чиято помощ ще съхраните добитъка си в пълен състав. Това са тези устройства, които се свързват с огради и ги зареждат с ток. Енергията, която преминава през огражденията ще доведе до електрошок, когато животното се докосне до тях. Шокът е умерен и няма да нарани членовете на стадото.

Какво има в комплекта на електропастира?

Вие можете да разгледате цени на електропастири в комплект, които включват енергизиращото устройство, оградата, изолацията, както и някои допълнителни аксесоари. Вие трябва да изберете вашия електропастир, в зависимост от мощността, която Ви трябва, както и вида на изолацията и размера на огражденията. Всичко това е напълно законно и не изисква допълнителни регистрации. Сложете просто една табела, че през оградата минава ток.

Токът, който захранва оградните мрежи, не може да убие или нарани човешко същество или животно. Той присъства, за да създаде психологически навик у животните да не напускат обекта, в който пасат. До този момент има множество сведения, че електропастирите се справят с тази задача и животновъдите остава доволни от ефекта по съхранение на овци, кози, крави и други.

Защо електропастирът може да бъде полезен?

Електропастирът може да Ви бъде полезен, защото най-после ще задържите бройката на стадото пълна. Може би помните колко животни са избягали през годините, и колко сложно е било да опазите добитъка. Сега вече няма нужда да се притеснявате, тъй като решението стои пред очите Ви. Цените на електрическите пастири вървят между 450 и над 1000 лева.

Препоръчваме Ви да закупувате този вид устройства в комплект, а ако имате по-специални нужди да направите консултация със специалист, който ще Ви предложи подходящата мощност, добър изолатор, както и ограждение, което ще бъде оразмерено според фермата ви. Не знаем дали сме предизвикали интерес у вас, но помнете, че тези бъдещи технологии ще укажат положително влияние върху отглеждането на всякакъв вид добитък и животни.

Автор:

Този автор има 136 публикувани статии до сега.

Вашият коментар

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.