Билкови препарати, които да приемаме при болестта гастрит

17.07.2012 | Автор: | Публикувано в: Заболявания, Здраве и красота

Заболяването гастрит представлява възпаление на стомашната лигавица. Заболелите биха могли да консумират някои билкови препарати, които да им помогнат да подобрят това състояние. Част от тях са:

Вода от кокос
Водата от кокос се оказва  един от най-ефикасните хранителни продукти при диагностицирането на това заболяване на стомашно-чревният тракт. Любопитен факт е, че някои учени съветват приема на вода от кокос 24 часа след като гастритът бъде диагностициран. Освен, че успокоява стомаха водата е и богат източник на минерали и витамини

Корен от лудо биле
В най-честия случай се употребява за да понижи възпалителният ефект. В допълнение лудото биле довежда до намаляване на концентрацията на източника на възпалението. Независимо от всичко е нужно да имате предвид, че лудото биле притежава отровният глициризин, заради което трябва да внимавате при закупуването на растението. Търсете такoва с отстранен глициризин При такива случаи закупуването на деглициризираната билка е задължително.

Хидрастис
Употребява се най-често за инфекции възникващи в лигавиците, заради добрите си антибактериални характеристики.. Според учените тази негова характеристика се дължи на една от съставките му За съжаление действието на хидрастисът върху състоянието  още не е изучено. В миналото растението е било употребявано за дезинфекция на повърхностни рани, поради нейните характеристики.

Лайка
За възпалените или увредени стени на лигавицата е възможно да се използва и лайката. В лайката се намира веществото апигенин, което действва противовъзпалително. Апигенинът се явява природен инхибитор на болестотворните микроорганизми и потиска разпространяването им в храносмилателния тракт. Още една ценна съставка на лайката е хамазулен и тя е от значение за намаляване концентрациите на оксидантите.

Антиоксиданти
На страдащите от гастрит се дава съвет да консумират храни, които имат големи конценрации антиоксиданти.В случйа, че сте се консултирали с лекар можете да приематe и директно витамин C. Друг антиоксидант, който е доказал своите качества е така наречения бета каротин (beta-carotene). Той се счита за много добро вещество при профилактиката на хроничния гастрит. При страдащите количествата на бета-каротенът са по-ниски от нормата. Комбинираният прием на двете вещества може в голяма степен да подобри състоянието. Ето и някои храни съдържащи големи количества антиоксиданти: чушки (но не люти), домати, боровинки, червено грозде, череши и др. Друг вид хранителни продукти богати на витамини от В-групата също сa препоръчителни в режимът на хранене:  зеле, спанак, бадеми, орехи, боб, пшенични кълнове, мляко и други

Гастрита е заболяване, което е възможно да се появи по много начини, така че никой не е застрахован да остане здраве . Важно е да знаем как да променим живота си след като болестта бъде разкрита, за да страдаме по-малко и да се радваме повече на  нашият живот. При лечението на гастрита трябва да внимаваме с билкови препарати, които не са показани при това състояние.

Автор:

Този автор има 4 публикувани статии до сега.

Вашият коментар

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.