Животът има вродено късогледство

17.08.2013 | Автор: | Публикувано в: Заболявания

Да имаш късогледство е неприятно, но в никакъв случай смъртоносно. Свиква се даже прекалено бързо, стига то да не е прекалено голямо. Да речем над 7-8 диоптъра късогледство вече е нещо малко по-различно.

Обаче много е интересен проблемът с носенето на очила. На пръв поглед проста работа. Имаш късогледство – носиш очила. Но задълбаеш ли, тръгнеш ли да се ровиш по форумите из интернет, разбираш, че съвсем не е така.

Мнозина нямат късогледство, но им се ще да носят очила. Смятат, че им подобрява външния вид, по-интелектуални лица им се привиждат, по-умни сами на себе си им се струва, че ще изглеждат, по-уверени и пълни със самочувствие. Други имат такова късогледство, че ако излязат навън без предпазни мерки, в първото дърво главата си ще разбият. Въпреки това не искат и да чуят за очила – разранявали лицата им, през лятото пък ги запарвали, изглеждали ужасно – като досадни и скучни отличници. Пробват с лещи за късогледство, пестят пари за лазерни корекции, набиват моркови, пият грейпфрути, още и още, докато им се пригади, преобръщат земята само и само да не носят очила.

Каквито и доводи да им даваш, че е най-евтино и най-просто съответно, че се свиква с носенето на очила и спираш да забелязваш как набързо им забърсваш стъклата, как ги наместваш на носа си и после всичко си тече нормално. Че видът си е вид, и с късогледство и без късогледство, едни хора изглеждат прекрасно, други не дотам и е далеч по-разумно и препоръчително да се съсредоточат върху други неща. Но те не и не, и не. Хленчат, мрънкат и се оплакват колко несправедлив бил животът. Между нас казано точно така си е. Защо например на всичките тия, дето мечтаят за очила, животът не им даде по едно средно по размер късогледство, а на другите да го отнеме и всички да се разхожда по улиците щастливи?

Само че той, животът, с повечето работи постъпва така, та ще се спре от едно късогледство. Нещо повече, мен ако питате, ще споделя една тайна, която отдавна съм разбрал, но която с никого не съм споделял – сигурен съм, че животът постъпва така, защото има вродено късогледство. Същевременно животът е много суетен и никога не носи очила. Не му трябва на живота интелектуален вид, все му е тая дали вижда добре, или не, бърза, ръга ни, блъска ни от сутрин до вечер, хич не му пука. Даже мисля, че при неговото късогледство, животът често не ни и забелязва, много сме дребни и незначителни за него, а той не носи очила.

 

Животът постъпва така, защото има вродено късогледство –
http://www.luxorclinic.com/short-sightedness-correction.html

Автор:

Този автор има 74 публикувани статии до сега.

Вашият коментар

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.