Слънчеви очила, полезни за Вашите очи

27.04.2012 | Автор: | Публикувано в: Друго, Мода

Лятото наближава със шеметна скорост и преди да сме се усетили ще се препичаме под горещите слънчеви лъчи на морето. Много хора използват слънчеви очила целогодишно. Като например шофьорите. И това е съвсем нормално. Все пак слънце има през всички сезони, просто не е толкова силно.

Да обаче останалата част от хората се сещат за слънчеви очила само през летните месеци. В това разбира се няма нищо лошо.
Слънчевите очила са страхотен аксесоар към всеки дамски тоалет. Проблема е че много от дамите гледат на очилата като прост аксесоар, служещ за допълнение към дрехите си и когато купуват такива изобщо не се замислят за здравето на очите си.

Суровата истина е че повечето от очилата предлагани на пазара могат сериозно да увредят Вашето зрение дори и от няколко слагания. Добрата новина е че когато казвам “пазара” имам впредвид буквално пазарите, битаците и евтините сергии по морето. Повечето от дамите са склонни да си купят слънчеви очила за десетина лева, само защото знаят че ще ги използват много рядко и то като аксесоар. И напълно ги разбирам. Модата се мени непрестанно, а много малка част от жените са финансово независими и могат спокойно да отделят всяко лято по 200лв за нови очила само защото тези от миналата година вече не са “мейнстрийм”. Много по разумно звучи да си купуваш два евтини чифта всяко лято.

Самата истина е някъде по средата. Наистина не е необходимо да купуваме от най-скъпите предлагани продукти, но пък трябва да вземем достатъчно качествени очила освен ако няма да ги използваме само като аксесоар, кйто че ни държи косата. Слънчевите очила по сергиите, предлагани на цени като 10, 12 до 15 лева са с най-ниско качество. Повярвайте ми могат да се намерят и за около четири, пет лева но на по-неатрактивно място. Във всички магазини за оптика например може да намерите слънчеви очила с истинска UVA и UVB защита за около тридесет лева. Тук вече цените варират много, но за пример Ви давам най-евтиния вариант. Тестове за защита от ултравиолетови лъчи се правят на място. Какво по-добро доказателство от това. Знаете че очите Ви ще останат максимално защитени от слънчевите лъчи.

Може да не съм очен доктор или какъвто и да е специалист в тази област, но пък колекцията ми от очила е доста голяма. Както предполагам е и при доста от останалите дами. Слънчевите очила определено влизат в компетенциите ми и единствения съвет, който мога га Ви дам е: ценете здравето си повече външния вид, защото в крайна сметка здравето е красота.

Автор:

Този автор има 7 публикувани статии до сега.

Вашият коментар

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.