Маркови парфюми – какво означава Eau De Parfum върху опаковката им?

09.04.2012 | Автор: | Публикувано в: Мода, Онлайн магазини

Голяма част от хората, които използват парфюми не обръщат внимание какво пише на шишенцето или не правят разлика между различните им форми, които се различават една от друга заради концентрацията на етерични масла. Най-силни са концентрат парфюмите, след това са Eau De Parfum, Eau De Toilette и одеколона. Най-разпространената форма е Eau De Parfum, чиято ароматна течност съдържа по-нисък процент ароматни масла от концентрат парфюмите, и по-голяма от тази на Eau De Toilette.

Ето и още няколко отличителни характеристики на този вид маркови парфюми.

  • Сила на аромата

Той е с по-силен аромат от всички други форми, с изключение на концентрираните парфюми.

  • Състав

Тези мъжки или дамски парфюмие със съдържани от 10 до 20% екстракти или етерични масла. Останалата част от аромата съдържа пълнител, които в повечето случай е алкохол.

  • Цена

Имайте предвид, че ако сте решили да се сдобиете един наистина дълготраен и съвършен аромат, ще трябва да си приготвите не малка сума пари, тъй като той може да струва повече от колкото другите ароматни разновидности. Съвсем нормално е парфюмите да бъдат по-скъпи, защото ароматът им е по-силен и трае по-дълго време.

  • Нанасяне

Нужно е само едно или две впръсквания и хората около вас трябва да са в състояние да усещат аромата на вашия парфюм, когато са на една ръка разстояние. Този размер на аромата ви ще издържи през целия ден.

Сега когато знаете каква е разликата между различните форми на парфюмите можете много по-лесно да изберете подходящия за вас.  В случай, че търсите дамски аромати, тогава на http://www.ivis.bg/парфюми/дамски-парфюми/ имате възможно да избирате от най-големия каталог с маркови парфюми.

Автор:

Този автор има 79 публикувани статии до сега.

Вашият коментар

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.