Парфюми или феромони – дистанцията се скъсява

Навсякъде в животинското царство (включително и при хората), външният вид, звуците и ароматите играят важна роля в отношенията помежду ни. Обонянието ни е едно от най-силните ни чувства и то може да ни накара да харесваме някого или да го отблъсне от нас.

Природата ни е такава, че сме си създали механизми за привличането на противоположният пол. Това е наш вроден първичен инстинкт и днес много производители на парфюми използват това нещо при създаването на продуктите си. Опияняващите аромати в природата винаги са имали за цел успешно продължаване на рода. Вижте например цветята, те карат насекомите да кацат върху тях и така разпространяват прашецът им. Грубо казано природата има резервен план за оцеляването на всичко живо, дори да не става въпрос за най-силният представител на вида.

Когато става въпрос за нас – хората, не всеки мъж или жена са красиви. Тогава как тези, които не са получили щедри дарове от съдбата могат да се впишат в картината. Естествено благодарение на ароматите, без да го осъзнаваме понякога сме впечатлени не толкова от външният вид на даден мъж или жена, колкото от уханието, което се носи около него/нея. Наистина има мъжки и дамски парфюми, които са по-скоро свежи и нямат за цел точно привличане, но голяма част от вечерните парфюми са създадени именно с тази идея. Хората усетили секси парфюма на противоположният пол без да осъзнава, на подсъзнателно ниво се впечатлява и това го кара да започне комуникация. Неустоимите дамски и мъжки парфюми са способни да увеличат възбудата, вълнението и тогава започват да действат законите на привличането. Всичко друго е както се казва ИСТОРИЯ…

Автор:

Този автор има 2 публикувани статии до сега.

Вашият коментар

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.