Слънчеви колектори – нови и неизчерпаеми източници на енергия

08.09.2011 | Автор: | Публикувано в: Технологии

Не отдавна доста хора преоткриха алтернативните средства доставящи енергия. Слънчевите колектори са точно такива източници. Благодарение на тях докато ги използвате вие ще разполагате с топла вода, но от друга страна потреблението ви на електроенергия ще спадне. Ако повече хора се доверят на слънчевите колектори проблема със свръхпроизводството също ще намалее, както и другия голям проблем на нашето общество замърсяването на околната среда. Както всички знаем производството на електроенергия е съпроводено с отделянето на не малко количество вредни вещества, които се изхвърлят в природата и я замърсяват. Докато колекторите извършват своята основна дейност, а именно да улавят слънчевата радиация и да я преобразуват в топлинна енергия, те не изпускат абсолютно никакви опасни материали, което ги прави изключително безопасни както за околната среда така и за хората. Много хора не са особено запознати със съществуването, моделите и принципа на работа на слънчевите колектори. В интернет или по магазините по всяка вероятност ще срещнете двата най-популярни вида колектори с термосифон и с „Heat Pipe” тръба. И двата модела работят изключително ефективно и нямат разлика в това отношение. Единственото, по което се различават, е по структура. Изградени са от вакуумни тръби със специално покритие, която поглъща и обработва енергията. Разликата е в начина им на присъединяване към водната система. При колекторите с „Heat Pipe”тръба е малко по-особено, тъй като към вече изградената система се изгражда една цялостна помпена инсталация за гореща вода, която сключва, освен колекторите, помпа, клапани и контролер.

На http://www.emde-solar.com/ можете да откриете още любопитни факти за слънчевите колектори и техния принцип на работа.

Принцип на работа, препоръки при монтаж, предимства и съвети за колекторите с Heat Pipe тръба ще намерите на http://www.emde-solar.com/модели/слънчев-колектор-heatpipe

Автор:

Този автор има 79 публикувани статии до сега.

Вашият коментар

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.