Как да свалим килограмите завинаги?

26.03.2011 | Автор: | Публикувано в: Отслабване

Осигурете си повече сън: Едно скорошно проучване показва, че недостатъчния сън оказва отрицателно влияние върху ефективността на живота и на емоционалните и социални грижи, както и увеличава риска от наднормено тегло. Научно-изследователската дейност, отчита връзката между съня, индекса на телесна маса и наднормено тегло, както при деца на възраст между 3 и 18, така и при възрастни. Проучването установява, че допълнителните часове сън понижава риска от наднормено тегло от 36 на сто до 30 на сто.

Започнете да планирате вашата храна: Прекарвайки времето за хранене вкъщи, вие можете да спестите повече пари, предпазвате се от загуба на важни хранителни вещества и спестявате ценно време. Знаейки какво има за вечеря всеки ден и с всичките му съставни части, вие много по-лесно може да контролирате какво ядете и можете да направите менютата си по-здравословни.

Започнете фитнес програма с уреди у дома: Няма по-евтино и ефективно решение за отслабване от правенето на упражнения у дома. Повечето фитнес програми у дома ви позволяват да покриете собствените си изисквания за упражнения за по-малко време, отколкото би ви отнело, ако ги изпълнявате във фитнес зала. Необходима е подходяща фитнес програма, която да бъде проучена като времетраене и като ефективност. Също така е добре, тя да се съчетае със здравословна диета. Никой друг вариант не е по-успешен от упражненията вкъщи, особено когато цялото ви свободно време е заето.

Намалете размера на порциите: Не се заблуждавайте, че ако изядете едно единствено нещо, това винаги предполага, че сте изяли само една порция. Много храни като големия сандвич са всъщност, четири порции хляб. Когато консумирате храни, които идват в мини опаковки, като ориз или макаронени изделия, четете етикетите им, за да разберете точно колко порции предвижда. Измервайте колко храна приемате и сравнявайте етикетите, за да видите колко калории и грамове мазнините съдържат всъщност.

Направете следобедната си закуска здравословна: Малката закуска не е вредна, дори когато се опитвате да отслабнете или да поддържате теглото си, стига да приемате здравословни закуски, с ниско съдържание на мазнини. Когато почувствате глад, вземете пресни или консервирани плодове, пълнозърнести бисквити, зеленчуци, като моркови или чаша ниско калорично или без съдържание на мазнини мляко.

Приемайте повече фибри: Не само, че фибрите са полезни за вас, но те ви засищат по-бързо и с по-малко калории, което ви предпазва от допълнително поглъщане на храна. Едно проучване в медицинския център армията във Форт Сам Хюстън, Тексас установява, че пектина (фибра, която се съдържа в обелките на плодовете и зеленчуците) кара хората да се чувстват заситени за по-дълго време. За да се снабдите с повече фибри, базирайте ястията си на основата на плодове, зеленчуци, бобови култури и пълнозърнестите храни, като пълнозърнест хляб и кафяв ориз.

Автор:

Този автор има 21 публикувани статии до сега.

Вашият коментар

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.