Кога се налага да монтираме видеонаблюдение на работното място?

10.12.2015 | Автор: | Публикувано в: Технологии

Има десетки причини да инсталираме видеонаблюдение на работното място и за тях ще разкажем в тази статия. Все повече фирма монтират видеокамери, с цел да защитят собствеността си от престъпни посегателства и вандалски прояви на случайни хора. Тук обаче няма да скрием, че мнозина се доверяват на записващите устройства, за да разкрият небрежно поведение от страна на персонала си и това не е някаква случайност.

Не бива да се сърдим ако разкрием, че шефа ни е купил видеокамери от posbg.com например, защото той го е направи, защото желае да въведе необходимото спокойствие в офиса ни и да сложи край на постоянните скандали между служителите. И да, трябва да престанем с вечните закачки, немарливото отношение помежду ни и безкрайните обвинения един другиму.

Какви са основните причини за използване на видеонаблюдение?

Първата и най-важна причина за употребата на системи за видеонаблюдение и записващи устройства е, че те ни помагат да разкрием кражби, посегателства върху собствеността и насилствени актове (чупене, драскане, отнемане), всичко това е изключително важно за нас.

Наглед нищо и никакви видеокамери контролират вътрешната и външната част на сградите ни. Те ни дават информация относно хора и превозни средства, така че ако има проблем винаги можем да се намесим адекватно и да го разрешим. Записите ни помагат да запознаем органите на реда с всичко, което се случва в нашия офис и по този начин се разрешават всякакви проблеми.

Другата съществена причина за наличието на камери, е техният възпитателен ефект. Хората знаят, че когато попадат под надзора на обектива, не трябва да пренебрегват законите, защото ще понесат наказанието си. Уведомителните стикери за наличие на видеонаблюдение са в помощ на посетителите на търговските обекти, банковите клонове, заложните къщи и другите подобни, тъй като всеки знае какво го чака ако извърши грабеж или някакъв вид посегателство.

Кой не харесва видеокамерите и защо?

Хората, които не харесват видеокамерите се аргументират основно с правото си да не бъдат записвани. Разбира се, това противоречи на законовите норми, позволяващи на различните видове работни места да бъдат охранявани посредством системи за наблюдение.

Персоналът на дадена фирма може да възрази срещу видеоконтрола, но това не означава, че последният ще бъде премахнат. За никого не е тайна, че всяка една камера е насочена към даден обект в сграда, където кипи труд. Това са средства за сигурност, срещу които няма как да се даде възражение, още повече, че всичко се прави в рамките на закона.

Тук не бива да пропускаме информацията, че бани и тоалетни не попадат под наблюдение. Те представляват помещения за уединение и никой не може да ви снима по време на изпълнение на житейските ви нужди. Само там вие оставате недосегаеми и можете да извършвате, каквото поискате.

В заключение ще обявим, че видеонаблюдението е един от най-лесните начини да заловим бандитите, които се опитват да ограбят имуществото на фирмата ни и не само. Задължително е да информираме персонала си, че камерите не са нещо лошо, а точно обратното, дават ни опцията да бъдем спокойни във всяка една ситуация на напрежение.

Автор:

Този автор има 126 публикувани статии до сега.

Вашият коментар

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.