Съвети за каране на велосипед Sprint в градска среда

17.06.2015 | Автор: | Публикувано в: Фитнес

Забелязали ли сте колко е опасно да се придвижвате с велосипед в София? А защо не и в Пловдив, Варна или Бургас, например?

Ако мислите, че ее така трябва да прочетете тази статия.  В нея ще намерите някои основни положения за каране на велосипед в оживеното движение на града.

Първото и най-важно нещо за да оцелеете в бързото движение е да изберете изпитана и сигурна марка за употреба в града, като велосипеди Sprint, Cross, Leader например. Тези марки са проверени от времето и именно за това са едни от най-разпространените в България велосипеди.

Хубавото е, че те предлагат всички необходими защитни аксесоари за каране на велосипед в града към комплекта за закупуване. След това трябва при колоездене трябва да се обозначите, като човек с велосипед, а не с мотор или някоя бърза кола.

За целта трябва да се отличавате и да сте видим от разстояние дори в тъмно.

  1. Снабдете се с отличителна жилетка. Тя е необходимост за каране на велосипед в града.
  2. Старайте се да карате по Вело алеите и по тротоарите. Преди да започнете да ходите на работа с велосипед огледайте внимателно маршрута от в къщи до работа за шахти, ремонти, и въобще дали става за тази цел.
  3. Запознайте се и с други хора каращи велосипед. Може да се включите в мероприятието “Велоеволюция“ през май месец. Това е месец за ходене до работа с колело и е обявен за месец на колезденето. Накрая има малко състезание с награди за победителите.
  4. Ако искате да се движите по-бързо с велосипед е задължително използвайте каска и наколенници. Помнете, че пасивната защита може да ви спаси живота при бързи каране в градска среда.
  5. Избягвайте карането в дясната страна на големите машини като автобуси и камиони.
  6. Съобразявайте със настилката при каране на велосипед. Същото като с кола е.
  7. Използвайте сигурна ключалка с която да го заключвате при престои.

 

Някои от тези съвети за каране на велосипед може да ви се струват безсмислени, но повярвайте ще улеснят много живота ви. Ако се нуждаете от аксесоари за предпазване или от нов  сигурен велосипед за каране посетете онлайн магазина на спортен склад и ще намерите всички модели на велосипеди sprint, велосипеди cross или велосипеди leader и възможност да ги сравните на едно място, за да изберете най-доброто във вашия случай.

Автор:

Този автор има 16 публикувани статии до сега.

Вашият коментар

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.