Целево осветление, което изпълнява задачата си

08.09.2014 | Автор: | Публикувано в: Технологии

Предполага се, че трябва да извършваме различни дейности в дома си. С неправилното осветление всеки от нас ще иска да сведе дейностите само до спане и подготовка за работа. За да се избегне тази ситуация, трябва да се подбере правилното целево осветление за всяко помещение. Това означава, че потребителите трябва да помислят за по-силни крушки за този тип осветление. Може да изберат флуоресцентни, както и LED решения. Всичко зависи от предпочитанията и бюджета, с който разполагат. Някои от стаите ще имат нужда от по-силни крушки, други могат да използват по-затъмнените решения. Светлините в банята трябва да са напълно неутрални.

 

Други фактори

При смяната на осветлението в дома потребителите трябва да помислят и за количеството естествена светлина, която влиза в помещенията. Това е изключително важно, за да не се получава неприятно и вредно за очите смесване на двата вида светлина.

 

Помещенията, за които се подбира осветление, трябва да бъдат разделени на зони. Това са различните места от стаята, които използвате за различни дейности. С разделянето ще ви е по лесно да решите къде искате да поставите осветлението, което има конкретна цел. Очевидно е, че масите и бюрата могат да използват повече допълнителна светлина. Тя не е необходима за гледане на телевизия и трябва да се внимава за отблясъците в екраните.

 

Местата за четене

Потребителите, които имат специално отделен кът за четене, могат да изберат акцентно осветление, което да им помага в тази задача. Това пространство може да се използва и за други дейности, които изискват повече светлина. Осветлението трябва да осигурява достатъчно силна светлина за четене, но не трябва да предизвиква отблясъци. Те могат да предизвикат силна болка и парене в очите. Това може да предизвика главоболие, а четенето няма да носи желаното удоволствие. Добре е да помислите и за местата, на които сядате да решавате кръстословици, например.

 

Кухнята

Кухнята е помещение, което има нужда от няколко вида осветление. Първата причина е подсигуряване на безопасността на обитателите. В случай, че режете, кълцате, най-добре да разполагате с добро осветление. Освен това е много важно да виждате добре продуктите, докато готвите. Осветлението може да ви помогне да видите етикетите по-добре, както и промените на готвената храна. На първо място в кухнята трябва да има основно осветление, което може да бъде по-меко. От друга страна, трябва да се помисли за целево осветление, което носи силни струи светлина. Това може лесно да се постигне с целеви осветителни тела и флуоресцентни или LED крушки.

 

В спалнята

Повечето хора предпочитат да оставят осветлението в спалните си не толкова ярко. Затъмнените решения на целевото осветление са идеални за този тип помещения. Потребителите, които искат да имат възможност да четат в спалнята си, могат да помислят за осветление, което има превключватели за регулиране на светлината. Те могат и да изберат целево осветление за пространството над леглото си. Никога не бива да се забравя за естествената светлина, която влиза в помещението. Изкуствените източници на осветление винаги трябва да се съобразяват с този фактор.

Накрая помислете за осветлението в помещението, в което се храните или сте отделили за развлечения. Понякога искате да виждате точно какво ядете, друг път искате да се насладите на яденето в по-тъмна атмосфера. Затъмненото осветление е много подходящо за моментите, в които сте поканили гости за вечеря, например.

 

Снимка:

Автор:

Този автор има 60 публикувани статии до сега.

Вашият коментар

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.