Удобният сън

17.04.2013 | Автор: | Публикувано в: Обзавеждане, Продажби

Питали ли сте се, кое е най-важното условие за удобният сън? Сигурен съм, че мнозина, дори всички ще кажат, леглото, което наистина е така.
Все пак има едно необходимо и достатъчно условие, което се явява, а именно
матракът. В зависимост от качествата на матраците сънят става удобен,отпочиващ и здравословен. В днешно време съвременните учени отдават голяма част от времето си за допринасяне и развитието на матраците,с цел да се повиши желанието на потребителите за един по-качествен начин на живот във връзка с напрегнатото и забързано ежедневие.
В зависимост от съня, които сме имали по време на нощната ни почивка ние се събуждаме отпочинали и заредени с енергия за предстоящият ден. Това не винаги е така,което зависи от времето на лягане и от удобен ли е или не нашият матрак върху който сме прекарали ценното ни време за отмора.
В зависимост от състоянието на матрака, който може да не е чисто нов,а употребяван в продължителен период от време,ние може да се събудим още по-уморени отколкото,когато сме си легнали с цел да си починем и заредим с енергия.

Поради тази причина и матраците си имат срок на годност,в който срок те предоставят оптимални възможности за почивка и отмора. След това качествата на матраците отслабват и водят до нарушения в съня и почивката на притежателите им.
Срока на годност на матраците зависи,както от използваните материали за направата им,така също и от физиологическите характеристики на притежателите им. Именно за това специалистите в днешно време изучават и разработват нови материали и препоръчват всеки отделен матрак съобразно с физиологическите характеристики на купувачите.
Затова преди купуването на матрак е необходимо да познаваме добре своите физиологични характеристики и с малка помощ да направим своя избор.Физиологичните характеристики като ръст и тегло са в пряка или права зависимост от материалите на матрака.

По-високите хора избират естествено по-голям матрак,а по-тежките матрак направен от по-твърди и издръжливи на натиск материали,с цел да се осигури максимална изправеност на гръбначният стълб в легнало положение,и постигането на удобен и здравословен сън.
Изберете правилно своят матрак и се насладете на удобен и спокоен сън!

Автор:

Този автор има 16 публикувани статии до сега.

Вашият коментар

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.