Интериорен дизайн – 7 съвета, как да увеличите визуално пространството в дома си

20.10.2010 | Автор: | Публикувано в: Обзавеждане

Ограничени сте от пространството в малкия ви апартамент? Тези седем съвета ще ви помогнат да освободите визуално пространството в дома си, като едновременно с това ще създадете фантастичен интериорен дизайн.

1. Приберете дрънкулките – вземете една голяма кошница, кутия или чанта с интересен дизайн и сложете в нея всички дреболии, които се мотаят в дома ви. Разположете я в някой ъгъл на стаята и тя веднага ще се превърне в „кошницата с интересните неща”. Претрупването на малките помещения с дребни вещи, блокира пространството в стаята много бързо. Невероятно е колко много въздух ще се отвори ако внимателно подберете нещата, които да подредите на рафтовете.

2. Направете от завесите си рокля : ) точно като Скарлет – Тежките обемни завеси в интериора не само блокират ограничената светлина в малките стаи, но отнемат и от пространството. Пуснете гледката, която се разкрива през прозореца ви в къщи. Вечер се скрийте от любопитните погледи на съседите ви с леки щори, светли завеси или външни щори. Ако имате възможност, подберете текстил за мебелите във вашия интериор, който да е в хармония с този на прозорците.

3. Долу цветовете – в голяма къща, комбинацията от различни цветове разчупва пространството. Когато обаче става въпрос за малък дом, ефекта ще е точно обратен. Най-добре е да боядисате стените в един цвят, като за предпочитане са светлите тонове. Фина декорация може да постигнете като подберете тапет в близък цвят, който да комбинирате с основния. Избягвайте силните контрасти.

4. Нека бъде светлина – повишете осветеността като разположите огледало, директно срещу прозорците. За мебелите използвайте гланцови, отразяващи повърхности, които връщат светлината в стаята. Пазете мебелите си полирани, а електрическите уреди чисти : )

5. Заложете на текстила – диваните заемат огромна част от пространството в интериора. Чудесен начин да ги олекотите е да използвате светли дамаски с възможност за сваляне и пране. Поръчайте си два вида калъфи за диван от различен текстил. Нека единия да е от по-лека тъкан, подходяща за летните месеци, а другия да е мек и топъл – за зимата. С един куршум два заека! За акцент използвайте цветни възглавнички, които да внесат настроение.

6. Освежете – нищо не оказва толкова добро влияние на атмосферата в интериора, както живите цветя. Саксийните растения са най-добрия вариант, но не забравяйте и за щедрите букети от свежи цветя. Подберете кашпи, които да пасват на интериора.

7. Синхронизирайте настилките – Най-красивите подове си остават тези от масивен паркет. За малките пространства подберете такъв в светли тонове – например дъб. Поставете светъл килим, който ще освежи пространството и ще подпомогне за уюта в стаята. Ако нямате възможност да променяте настилката, новия, светъл килим отново е най-доброто решение.

За прекрасен краен резултат и неповторим интериор, свършете всичко със страхотно настроение!

Автор:

интериорен дизайн

Този автор е публикувал досега 1 статии.

Вашият коментар

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.