Защо трябва да се ползват влагоустойчиви говорители?

27.10.2012 | Автор: | Публикувано в: Други технологии, Технологии

Влагоустойчитите говорители трябва да са в състояние да се изправят срещу времето. Различните видове устойчиви говорители са проектирани да издържат на различни атмосферните влияния но са многофункционални, което дава възможност за използване им и на закрито. Цената на този тип говорители обикновено е по-висока от тази на обикновените говорители, но те са единственото правилно решение за озвучаване на влажни помещения като бани, басейни, сауни и други. Всички, които мислят, че тези говорители са просто прищявка могат да се попитат дали водоустойчивите говорители, монтирани на плувни басейни изкарват добри пари за собствениците им. При такива условия обикновените говорители без специални изолации се превръщат краткотраен консуматив и първоначалната инвестиция в тях се удвоява и утроява докато не бъдат подменени с влагоустоичиви говорители.

Някои водоустойчиви говорители са подходящи дори и за потапяне,  докато други работят в традиционна инсталация. Всичко зависи от нуждите на потребителя. Водоустойчивите говорители за двора или градината може да са проектиранани да се сливат с околната среда. FBT имат влагоустойчиви говорители с форма на камък, които се сливат с пейзажа в градината. Тези устойчиви на корозия говорители са изработени с качествени материали според необходимото приложение.

Има различни начини на инсталиране на водоустойчиви говорители, които повишават тяхната ефективност. Ако окабеляването е проблем, могат да се използват безжични влагоустойчиви високоговорители.

Задайте си въпроса дали ви трябат устойчиви на атмосферни влияния или водоустойчиви говорители. Понякога говорителите са устойчиви на атмосферни влияния но реалността е , че има нужда от  водоустойчиви говорители, а понякога и водоустойчивите говорители не магат да се справят защото са устойчиви на намокряне, но не могат да устоят на други влияния, като промени в температурата. Например при озвучаване на сауна са необходими влагоустойчиви говорители, които издържат и на висока температура. В този случай температурата трябва да се вземе в предвид за да не се закупуват просто влагоустойчиви говорители а и температуро устойчиви говорители, които няма да се стопят при температури от 150 градуса.

Търсете говорители, които преминават тестове за устойчивост на ултравиолетова светлина и пръски на солена вода, ако са за приложения на лодки или яхти. Попитайте каква температурна амплитуда могат да понесат високоговорителите за да направите най-оптималния избор и да изградите устойчива на времето озвучителна система.

Автор:

Този автор има 4 публикувани статии до сега.

Вашият коментар

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.