Монитор за видеонаблюдение – как да го изберем

15.09.2015 | Автор: | Публикувано в: Други технологии

След като се си избрали камерите и записващото устройство е ред да обърнете и внимание на вида монитор, на който ще следите видеонаблюдението. Неговата големина зависи от броя на камерите за наблюдение в системата ви.

Ако използвате от 4 до 8 камери, не е необходимо да се снабдявате с монитор с голям размер. Но е противен случай при изграждане на по-мащабни системи за видеонаблюдение с повече камери е повече от наложително да си набавите монитор с достатъчно голям екран. Това се прави с ясна цел – да побере картините от всички камери едновременно. И не само заради това. Големият монитор позволява да забележите действия много по-лесно и да предприемете навременни мерки най-вече, когато става въпрос за охрана.

Резолюцията му трябва да бъде 1920х1080, а контрастното съотношение минимум 1000:1. Това ще ви осигури възможността при разделянето на монитора на малки екрани, съответстващи на всяка камера, да виждате ясна и качествена картина от всяка една от тях.

Вече голяма част от записващите устройства имат мултиплексори за разделяне на монитора. Те всъщност ви позволяват да използвате един монитор, който да съчетава записите от камерите, вместо да си набавяте монитор за всяка камера. Това голямо предимство несъмнено намалява цената на системата за видеонаблюдение.

Освен резолюцията и големината е наложително да следите и за други характеристики, които трябва да притежава избраният от вас монитор.

  1. Защита от вода и влага – Отнася се най-вече за случаите, при които мониторът ще е изложен на тяхното влияние. Така ще намалите възможността от чести повреди.
  2. Устойчив на удари – Ако сте наясно, че охраняемият обект е в район с по-висока престъпност, трябва да се погрижите мониторът да е устойчив при нанасянето на щети.
  3. Настройка за контраст – Наложително е това условие, особено ако имате камери за нощно наблюдение или просто обектът е по-слабо осветен. След като настроите контраста ще имате на разположение картина с хубаво качество.

Запознайте се в детайли, когато избирате монитор за системата за видеонаблюдение, за да избегнете скъпо струващи грешки. Ако срещнете затруднения при покупката на подходящият, ви съветваме да се консултирате със специалисти. Те отлично знаят на какви характеристики трябва да отговаря той, за да изпълни максимално добре предназначението си.

Автор:

Този автор има 8 публикувани статии до сега.

Вашият коментар

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.