Как да подберем подходящи мебели за хола?

15.07.2012 | Автор: | Публикувано в: Обзавеждане

Обикновено холът е мястото, където прекарваме голяма част от свободното си време. Имено там се събира цялото семейство след дългия работен ден като  релаксираме с книга в ръка или пред телевизора с любим филм. Вероятно заради това ценим това пространство от дома особено много, а обзавеждането му е едно от ключовите за цялостната атмосфера у дома.

За да се насладим така на желаният уют и комфорт трябва да подберем всяка мебел внимателно и прецизно. При избора на мебелировка, първо трябва да се съобразим с размера на помещението, ако холът ни е просторен задачата ни е далеч по-лесна, отколкото, ако той е по-малък. Няма оптимално решение за малкото пространство, но е препоръчително да не “претрупвате ” стаята с излишни дивани, големи канапета и безброй табуретки. Напълно достатъчни са малко и практично канапе и стъклена масичка за кафе. Колкото по-голямо е пространството, толкова и изборът е по-голям. Честа практика е, ако холът разполага с терасата, тя да се преустрои, така че да стане част от самата стая, като я разшири достатъчно за нуждите от релакс на цялото семейство.

Добро решение за дизайна на голям хол е, той да  бъде разделен на две помещения. Това може да стане както бе споменато по-горе с реконструкция на терасата. Ако отделим едно от помещенията с параван или само условно, второто помещение може да се използва да домашен офис или място, където децата да си пишат домашните. Останала част на хола да се използва за развлечение и почивка от цялото семейство. С подходящата мебелировка, част от хола може да се превърне в семейна библиотека с любими заглавия.

В заключение можем да кажем, че няма универсално решение за това как да обзаведем хола си, но независимо дали той е малък или по-просторен пазарът предлага разнообразни решения за всеки вкус и бюджет.

Автор:

Този автор има 34 публикувани статии до сега.

Вашият коментар

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.