Оповестителни системи

04.07.2012 | Автор: | Публикувано в: Други технологии, Технологии

Публичните озвучителни системи се използват за усилване на звука и включват микрофони, говорители и усилватели. Използват за оповестяване на съобщения пред голяма публика , примерно излъчване на съобщения при шумна среда като терминал на влакова гара.

Такива озучителни системи се използват освен за оповестяване и за фонова музика, когато са изградени от усилватели и говорители предназначени и за тази цел. Озвучителната ситема на повечето търговски центрове се използва и за фоново озвучение макари основната и функция да е излъчване на общи съобщения.

По-обикновенната озвучителна техника се ползват най-често за озвучаване на заведения, училища, църкви, барове и други докато докато публичните оповестителни системи  с много говорители и канали се използват за публично оповестяване в комерсиални сгради и институции. Децентрализираните интерком системи инсталирани в много сгради имат микрофони в много стаи, които позволяват на жителите им да комуникират помежду си.

Публичните озвучителни системи използват подобни компоненти но с различно приложение макари различията да не са много големи. Подсилените озвучителни системи се използват за концерти и жива музика докато оповестителните озвучителни системи се използват предимно за излъчване на човешки глас. В публичните озвучителни системи се използват говорители, които са оптимизирани предимно за излъчване на говор, който обхваща звукови честоти около 4khz докато в музикалните ситемите говорителите трябва да покриват по-голяма честотна амплитуда. Към малките озвучителни системи в църкви и заведения най-често се свързва CD плеър, които осигурява фоново озвучение докато не се използва за оповестяване

Автор:

Този автор има 4 публикувани статии до сега.

Вашият коментар

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.