Спасете се от гъбичките на ноктите на краката!

02.10.2010 | Автор: | Публикувано в: Домашен лечител

Човек може да хване гъбички на ноктите на краката на много места – от килима в хотела, на плажа, от чужди обувки и пън. Ноктите стават крехки, променят дебелината и формата си. Но най-опасно е, когато гъбичките започват да нанасят поражения на вътрешните тъкани. Затова лечението трябва да започне незабавно и да не се отлага с месеци.

Има много успешен народен метод за лечение на гъбичките. Купете от аптеката 20%-ов разтвор на прополис или на негов екстракт. Потопете в него памучен тампон и го поставете на болното място. Процедурата трябва да се повтаря всеки ден. Много скоро поразените нокти ще паднат и на тяхно място ще израснат нови и здрави.

Противогъбично действие оказват и пресни листа от офика. Те трябва внимателно да се поставят, мястото да се бинтова и превръзката да се сменя всеки ден.

Изключително ефикасно средство е и смолата на дивата кайсия. Една чаена лъжичка от нея се разрежда с чаша водка и се оставя три дни. Преди употреба се разбърква хубаво и ноктите се мажат в продължение на един месец. След около 1-2 седмици болните нокти се размекват и трябва да се изрежат. Новите растат здрави.

Автор:

Този автор има 14 публикувани статии до сега.

Вашият коментар

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.