Камъни в бъбреците – алтернативно лечение

18.04.2012 | Автор: | Публикувано в: Домашен лечител, Здраве и красота

Ако вие или ваш близък страдате от камъни в бъбреците, бъдете подготвени за разходи, лекари и дълго възстановяване. Можете да избегнете всичко това с метод от няколко прости стъпки, който е използван от повече от век. И най-хубавото е, че ще ви спести пари.

Имате ли камъни в бъбреците, значи сте един от стотиците милиони, които заболяват поне веднъж през живота си. Освен характерната остра болка, бъбречните камъни причиняват болки в гърба, корема и слабините, кръв в урината, отпадналост, гадене, висока температура и треска. Тези симптоми могат да продължат с месеци, ако камъните в бъбреците не бъдат лекувани и изхвърлени от организма. Но какво лечение да изберете?

Традиционно лечение на бъбречни камъни

Обикновено първо отивате при лекар, който да ви постави диагноза и да назначи лечение. Важно е да ви бъде поставена точна диагноза, но както при повечето болести, камъните в бъбреците варират от човек на човек и макар повечето да са до 5мм и съставени от калций, могат да са различни по големина, състав и брой.

След поставяне на диагноза започвате лечение с медикаменти, прием на течности, а понякога се налага и операция. Лечението е ефективно, но обикновено е доста скъпо и продължително. Представете си да платите стотици и хиляди левове, когато може да изпробвате метод, който няма да ви струва почти нищо.

Газираната вода като лекарство

Основната причина за образуването на камъни в бъбреците е дехидратацията. Затова е важно човек да приема поне по 2 литра течности на ден.

Хората, които пият много често газирана вода и безалкохолни газирани напитки обикновено са тези, при които вероятността за бъбречни камъни е по-голяма. Газираното кара мозъка и тялото да мислят, че не изпитват жажда, докато всъщност има недостиг на вода. Така че газираната вода и причинява и помага против камъни в бъбреците.

Установено е, че цитратите и малатите в газираното помагат за разтварянето на камъни в бъбреците. Някои препоръчват в такива случаи да се премине изцяло на газирана вода, която напълно да излекува болния от камъни в бъбреците.

 

Автор:

Този автор има 16 публикувани статии до сега.

Вашият коментар

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.