Естествен паркет от три слоя

03.06.2012 | Автор: | Публикувано в: Обзавеждане

Всеки иска да има уютен и красив дом, който по възможност да ни радва дълго време и да не се налага да правим ремонти, като поставяне на естествен паркет или друг вид ремонти. Поставянето на качествени настилки за дома са били сред първите и най-важни задачи, когато искаме да получим нещо неповторимо. Ето защо много хора отскоро започват да се ориентират отново към естествените настилки, като естествен паркет. Той създава чувство за семеен уют и топлина, красив е и мирише приятно. Освен това издържа значително дълго време, което го прави желаната настилка, макар и с малко по-висока цена.

Има няколко вида естествен паркет. Най-предпочитан за всякакви помещения за живеене е трислойният естествен паркет. Той се изработва от няколко вида дървесина.
Най-горният слой на този вид паркет е от висококачествена дървесина, чиято дебелина е от 2.5 до 6 мм дебела. Следва по-тънък слой, който обаче е изработен от дървесина на иглолистно дърво, която е поставена напречно, като това се прави с цел да се предпази паркета от деформация или по-известното измятане.

Различните видове многослойни естествен паркет са с готов финишен, горен слой, който е лакиран или омаслен и което го прави предпочитаната настилка, тъй като има дълъг живот, и това прави домът красив и уютен. Лаковото покритие на финишния слой е от екологични материали, пази паркета от вредното и разрушително с времето влияние на UV лъчите, което пък прави това покритие идеално за външни лятни кухни. Освен това лакът е и износоустойчив. По правило това финишно покритие се състои от 5 до 7 слоя лак или масло. Трислойният естествен паркет подлежи на максимум три реставрации.

Автор:

Този автор има 139 публикувани статии до сега.

Коментари (1)

  1. Трислойния паркет е естествена, здрава и екологична подова настилка. С висока стабилност и лесен монтаж. Все още не е особенно разпространен на българския пазар, но постепенно набира популярност и все повече клиенти се доверяват на този тип подова настилка.

Вашият коментар

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.