Доставка на букети с рози – какво е символичното им значение

17.05.2012 | Автор: | Публикувано в: Онлайн магазини

Много хора смятат розите за цветето на любовта, може би защото всички влюбени си подаряват най-вече червени рози. Истината е, че розите, освен любов, имат много повече значения, зависещи от техните цветове. За това, когато изпращате на вашата половинка доставка на букети с красиви рози, внимателно проучете и тяхното значение, защото не всички цветове ще са подходящи, за да покажете вашата любов.

  • Любов и страст

Розите имат своите корени в гръцката митология, в християнската и римската култура. В гръцката митология те са свързвани с Афродита, богинята на любовта, която често е изобразявана на картини с рози в косите, представящи нейната страст и любов към Адонис.

  • Тайните

Розата е символ на тайните. Терминът “sub rosa” означава под розата и датира от Римската империя. По време на тайните срещи, римляните поставяли на масата рози, което означавало, че всичко обсъдено на тази таблица ще се пази в тайна.

  • Радост и болка

Розата е символ на парадокса между доброто и злото или радостта и болката, както е описано в старата поговорка “Всяка роза има трън.”

  • Символизъм на цветовете

Цветът на розата има символично значение. Една червена роза символизира страст, любов, преданост и саможертва. Розовите рози се подаряват в знак на благодат и невинност. Белите рози са символ на чистота и смирението. Жълти рози символизират радост и веселие.

Автор:

Този автор има 79 публикувани статии до сега.

Вашият коментар

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.