4 интересни факта за ролкови кънки, за които не знаехте

08.03.2018 | Автор: | Публикувано в: Онлайн магазини, Продажби, Различни

Ролковите кънки са едно чудесно изобретение

Нека започнем с това, че те са изключително практични. Имате важен ангажимент, но детето ви иска да прекарате малко време заедно карайки кънки. Едва ли това ще е проблем, тъй като след разходката с кънките спокойно, лесно и експедитивно можете да стигнете до въпросното място. След бързото преобуване, ролерите могат да се поставят в най-стандартна раница, така че никой да не ги забележи.

Друг важен фактор е безопасността. Ролерите са оборудвани със спирачки и факта, че няма как да се изплъзнат от крака ви, ги прави сравнително безопасен продукт. Все пак сигурността е на първо място, така че за всеки малък почитател на карането на кънки, каската, наколенките и протекторите са силно препоръчителни. С тях шанса от нараняване спада почти до нула. На трето място в списъка от важни фактори слагаме производителя. От голямо значение е качеството на продукта. При наличието на удобни ролери цена детето може истински да се наслади на забавните преживявания. При движението напред с ролери, центърът на тежестта ще се движи назад. Ето, защо е от значение чорапът, коланите и разположението на крачето в обувката да е правилно. В противен случай, още при първите няколко движения ходилото може да се измести и в най-лекия случай, детето да навехне глезен.

Ако все още обаче се чудите, дали закупуването на ролери или кънки си струва, нека ви кажем няколко факта, които доказват,  че те далеч не са поредното скучно изобретение.

  1. Първото предсавяне на кънките пред света е било доста драматично. Техният изобретател е решил да ги изпробва на сцена, като същевременно свири на цигулка. Представлението е завършило фатално с блъскане в голяма стъклена витрина, тъй като моделът все още не е имал спирачки.
  2. Милуоки е най-големият град в щата Уисконсин. Точно там през 1912 се провежда първата сватба на ролкови кънки според Националният музей на пързалянето с кънки. И да, има такъв музей в Линкълн, Небраска, дори наскоро той празнува своя 30-ти юбилей.
  3. През 50-те и 60-те когато кинопаркингите са били хит, сервитьорите са обслужвали клиентите си, карайки кънки. По това време дори са организирали годишно събитие наречено „Sonic Skate-Off“. В него различните кинопаркове са се състезавали помежду си.
  4. Най-големият парад на ролкови кънки се случва в Париж на 15 Юни 2008 година. В него участват почти 1200 човека, които преминават 12 мили карайки. Събитието е записано в Световните рекорди на Гинес.

Така малко по малко ролерите и кънките набират популярност, а днес те са масово разпространен продукт по целия свят. Независимо дали ви трябват за спорт, танци или най-обикновени разходки, кънките са чудесен избор за малки и големи за приятно прекарване на свободното време.

Автор:

Този автор има 8 публикувани статии до сега.

Вашият коментар

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.