Предстои Ви ремонт на банята?

03.04.2012 | Автор: | Публикувано в: Обзавеждане

Когато пазарът е залят от всевъзможни промоционални предложения, бонус точки, подаръци към закупени продукти и членски карти за пазаруване става все по трудно човек да направи правилен избор търсейки материали и обзавеждане за баня.

В панелните блокове, а и в повечето сгради ново строителство баните са проектирани с малки размери най-често между 3 и 6 квадрата. Мястото трябва да бъде използвано максимално ефективно и същевременно банята да е релаксираща за собственика й и луксозна за гостите на дома.

За пода изберете плочки за баня в тъмен цвят – така дори и да има замърсявания и при приглушената светлина, която най-често бива избирана за този тип помещения, подът почти винаги ще изглежда като току-що почистен. Изборът гладка или релефна да бъде повърхността зависи от предпочитанията Ви, но всяка си има своите положителни страни – настилката с гладка повърхност ще придаде блясък на помещението, но пък ако е с релефна повърхност ще Ви предпази от подхлъзвания.

Никога не правете стените на банята еднакви или в цвета на подовата настилка. Ако сте поставили на пода черни плочки, направете стените светли. Подходящ избор е например две от стените да бъдат в цвят на слонова кост, а останалите стени да са в друг цвят. Ако сте решили да разчупите помещението с душ кабина, мивка и/или тоалетна чиния в червен или зелен цвят, то използвайте тези цветове и при избора на фаянс за стените.

За тавана на помещението изберете окачен таван, т.к. могат да се поставят лунички сравнително лесно и бързо където решите дори и след години. Същевременно можете да оцветите тавана в какъвто цвят решите. Ако подът е тъмен, а стените светли, изберете тъмен цвят на тавана – той ще предаде луксозен вид на помещението, а луничките ще блещукат като звездите на нощното небе.

Не правете грешката да се доверявате на първата обява за майстори! По-добре не бързайте и се консултирайте с приятели на които сте били на гости и Ви е харесала банята им кой майстор я е правил.

Автор:

Този автор има 34 публикувани статии до сега.

Вашият коментар

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.