Тапети за всеки дом

21.11.2011 | Автор: | Публикувано в: Обзавеждане

С наличието на толкова много стилове в интериорното декориране, тапетите за стена претърпяват възход и падение през годините. Напоследък обаче, хартиените ролки се завръщат сред арсенала на декораторите с нов модерен дизайн и форми. Без значение дали освежавате дома си, нанасяте се в ново жилище или обновявате вашето за продажба, използването на нови и свежи тапети определено носи добри резултати.

В случай, че сте почитатели на интериор без много нюанси, бихте могли да потърсите тапети, боядисващи се лесно. Сложете първо тях, с цел да се покрият дребните дефекти по стените и след това нанасяте боята в подходящ за интериора ви цвят. Моделите, които лесно се боядисват са налични също в различни материали и мотиви. Дори ако нанесете по-рядка боя, мотивите върху тапетите ще изпъкнат и се получава доста интересен и различен ефект.

В случай, че искате да заделите някой лев повече за декорацията на стаята, бихте могли да си изберете някои по различни варианти. Съществуват ред модни решения в различни материи, като да речем естествена кожа, стъкло формовани и тапети от плат, зашити тапети и много други.

Когато имате намерение да поставите тапети в къщата си, спрете за миг и решете какво ще подхожда на стаята, начина, по които влиза в тон с мебелите. Например, ако вида на обзавеждането ви е модерен, едва ли бихте искали да поставите тапети с цветя. Ако обстановката ви е вече отрупана с обзавеждане и всевъзможни неща, бихте могли да сложите тапети с даден мотив само на избрана част от стаята, да събуди вниманието там, докато останалите стени да да в семпъл нюанс, допълващ обстановката.

Бъдете спокойни, в наши дни тапетите нямат нищо общо с тези от времето на бабите ни, независимо че много от днешните дизайни притежават типично ретро излъчване. Десените са в най-различни видове и материи – от Викториански до геометричен, от винилови до тапети от плат, съответно и най-различни съчетания. И както е при всички аксесоари от интериорния дизайн – на пазара има тапети за всекиго и за всеки бюджет.

Твърде често трябва да се поставят тапети на повърхности със странни форми, ъгли и чупки на стените, доста трудни за правилно залепяне. В този случай бихте могли да закупите предварително оформени тапети, цветна хартия или дори стикери за стена, които да използвате. Такива пре оразмерени части може да ги ползвате и за украса на вече поставени тапети – направете си колаж.

Запомнете, че винаги когато боядисвате или поставяте тапети върху стената, трябва да ги изчистите и нагласите добре, за постигането на перфектни резултати. Ако не сте уверени в уменията си за слагане на хартиени тапети, още повече ако сте се спрели на скъпи тапети, добре е да потърсите майстор за поставянето им.

Ако пък смятате, че може сами да се справите, вижте тук няколко оригинални идеи за декор с тапети!

Автор:

Този автор има 11 публикувани статии до сега.

Вашият коментар

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.