Как да удължим живота на нашите интериорни врати?

31.10.2011 | Автор: | Публикувано в: Обзавеждане

Всеки, без значение дали отговаря за много интериорни врати като ги складира или продава, или под отговорността му са само няколкото интериорни врати вкъщи, трябва да знае как да се грижи за тях пълноценно и да ги съхранява отговорно, за да ги запази добре изглеждащи за максимално дълго време.

Едно от най-важните правила е интериорните врати да се държат във вертикално положение, тъй като всяка врата е произведена така, че да е най-издръжлива и функционална, когато е изправена. Оптималното положение за всички интериорни врати е вертикално, перпендикулярно на тавана. Разбира се, не винаги е възможно всички интериорни врати да се поставят по този начин. Тогава те трябва да стоят под ъгъл, не по-голям от 20 градуса, което ще ги предпази от нежелани изкривявания на основните им части, породени обикновено от собствената им тежест или от тежестта на други интериорни врати, които са били подпрени върху тях.

Най-добре е складът или помещението, в което се съхраняват интериорни врати, да се отоплява. Оптималната температура варира между 5 и 40 градуса. Хубаво е вратите да се увият в полиетиленово фолио, което да ги предпазва докато дойде време да се използват, или в случая на търговците – продадат. Важно е всички интериорни врати да са на минимум метър разстояние от източниците на топлина, както и върху тях да не пада пряка слънчева светлина.

Ако планирате да извършвате ремонт у дома си, най-добре е да започнете с тавана, след което да преминете към пода и прозорците, а за финал да монтирате отново вратите или да поставите нови интериорни врати, ако сте закупили такива. Не забравяйте, че всички интериорни врати са изработени от такъв материал, който е преминал допълнителна обработка с цел изсушаване според различната дървесина, от която е произведен и в крайна сметка достига до купувача с 8-10 процента влажност. Ето защо е добре всички интериорни врати да бъдат оставени поне седмица в стаята, в която ще се монтират, с цел да имат достатъчно време да се аклиматизират.

Автор:

Този автор има 1 публикувани статии до сега.

Коментари (1)

  1. Добре е при покупка да ни съветват как точно да поддържаме вратите си или по скоро да ни съветват коя врата за къде може да я поставим за да се задържи по дълго време. На скоро си купихме врата входна за къща и добре че питахме дали става за къща, а не за апартамент, понеже климатичните условия са съвсем различни, иначе нищо нямаше да ни кажат те.Не знаех, че оптималната температура варира между 5 и 40 градуса. И ще е хубаво вратите да се увият в полиетиленово фолио, което да ги предпазва докато дойде време да се използват. Важно е всички интериорни врати да са на минимум метър разстояние от източниците на топлина, това също е доста важен фактор, а катосе замисля едната е точно близо до камината….

Вашият коментар

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.