Напоследък всеки дом слага PVC дограма

28.09.2011 | Автор: | Публикувано в: Обзавеждане

Напоследък всеки дом слага PVC дограма, без особено колебание за разходите. Отминаха онези години, когато пвц дограмата беше трудно откриваема в търговските вериги. Минаха и годините, в които прозорците от PVC бяха недостъпен лукс.

С времето дограмата получи качество на достъпна цена. Напоследък почти никой не слага прозорци от дърво. PVC дограмата не се нуждае от излишна грижа, както винаги е било при дървения продукт. PVC дограмите много издържат на температурни промени Производителите определят над 10 години гаранционен срок. Дограмата от ПВЦ не се нуждае от боядисване и ремонти. Само трябва да се почиства няколко пъти годишно, PVC дограмата няма нужда от друго. PVC дограмата е надежна и на практика вечна.Повечето механични места могат да се движат лесно, заради гъвкави материали. Стъклопакетите от PVC са стабилно свързани. Те не допускат в стаите прах и влага.

Дограмите от PVC постигат високо ниво на изолиране на шума и заглушава влагата. Нужното качество на екстрите, които предлага дограмата може да се постигне, когато се подберат най-качествените профили, стъкла и уплътнители. Повечето клиенти могат да изберат от кой клас да бъдат направени материалите за дограма – тоест А или Б. Разбира се, че тези материали от по-високия клас а, имат високи качества, по-издържливи и стабилно устояват на други фактори. По-добрите материали съдържат и по-високи шумо и топлоизолиращи качества. Стъклата са твърде необходими за качествата на дограмата. Тук всеки може да решава дали да сложат в дограмата му обикновено, бяло стъкло или по-скъпите 4-сезонни стъкла. Повечето клиенти предпочитат енергоспестяващите стъкла, защото компромисите не са оправдани. Всички знаят, че от материалите зависи нивото на топлоизолация на PVC дограмата.

В това отношение майсторите съветват за по-добра топлоизолация, двете стъкла в пакета да са с различна дебелина. Когато високото качество, при избора на стъкла се преценява и естетичният ефект. Затова може да се монтират не само едноцветни, но и тонирани в различни цветове стъкла. Разбира се, можем да си изберем и цвета на профилите. Производителят ще ви остави да изберете цвета на вашата дограма. Изборът е широк – от десени на дърво, до много равномерни цветове. Естествено, не е нужно дограмата да е цветна от двете страни в един цвят. От значение е и надеждността на дограмата. Жилищана на първите етажи често са доста застрашени от проникване с взлом.

Така че щом човек живее на нисък етаж, е желателно да поръча обков с противовзломни свойства.С противовзломен обков има по-сигурна защита срещу крадци. Ако купува дограма, всеки търси най-евтината предложение. С по-евтината стойност на дограмата обаче, се намаляват много и стойностите на топло и шумоизолация. Така че всеки е добре да помисли дали трябва да икономиса пари точно от такъв значим за жилището елемент, като дограмата.

Автор:

Този автор има 5 публикувани статии до сега.

Коментари (1)

  1. Чудесно е че има такова богато разнообразие и можем да си изберем и цвета на профилите. Производителят ще ни остави да изберем цвета на нашата дограма, така че да си пасне и с обзавеждането,което сме подготвили в стаите. Изборът е широк – от десени на дърво, до много равномерни цветове.Дограмите от PVC постигат високо ниво на изолиране на шума и заглушава влагата. Нужното качество на екстрите, които предлага дограмата може да се постигне, когато се подберат най-качествените профили, за щастие има специалисти,които разбират от това и има към кого да се обърна за добър съвет каква да сложа.

Вашият коментар

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.