Skype 5.5 и Facebook Интеграция

31.08.2011 | Автор: | Публикувано в: Други технологии

Skype издадоха новата версия 5.5 на софтуера си за Windows операционната система. Най-важната промяна в текущата версия е по-мащабната интеграция със Фейсбук. Незабавно след като го инсталирате, ще може да виждате кои от приятелите ви във Фейсбук са онлайн и да чатите директно с помощта на skype с тях. Също така имате възможността едновременно и и заедно да си добавяте skype статуса и фейсбук статуса, по друг начин написано да пишете във Facebook през Skype. Друго което можете да вършите е да коментирате и лайквате и виждате настроенията на всичките ви контакти.

В Skype 5.5 е засилено естеството на видео изображението, сменени са емотиконите, като са прибавени няколко нови, фиксирани са грешки в кода и са фиксирани бъговете на предишната версия. В последната версия на Скайп е редуцирано натоварването върху графичният хардуер по време на видео разговорите. Това е предимство за ползвателите имащи по-слаби модели компютри и/или компоненти за тях.

В текущата версия на Скайп има и няколко промени на дизайна, като най-вече е променен интерфейса за обаждане и набиране, с по-малко бутони на самия дисплей когато се обаждате. Бутоните за изпращане на файлове и споделяне на екрана са скрити под + бутона.

Освен направените обновления в текущата версия на Skype са оправени и много от грешките в старите версии. Но въпреки това сега в последната версия се появиха нови проблеми. Ако смените по някое време мрежовите конекции, вашата връзка към Facebook може да се разпадне, и някой път да се наложи дори да рестартирате skype или да смените статуса си на извън линия и веднага да го върнете на Online.

Още един бъг, който се появява, е че не може да бъдете Скрит във Фейсбук, дори и да смените статуса си в Skype на Invisible. На този етап няма пач за този проблем. Още нещо което може да бъде неудобство за потребителя, е че Skype 5.5 не позволява автоматичното изключване на компютъра ви, ако не го ползвате за периода, който е в настройките ви. Фикса е да спрете skype преди да зарежете компютъра си, или направо да изгасите самият компютър.

Стана въпрос за емотиконите в Skype , те са напълно променени и с грозна визия. Прибавени са 7 нови емотикона. Те са (yn) , (fail) , (lala) , (h5) , (tumbleweed) , (wfh) , (waiting) . Повечето потребители инсталирали си новият skype са недоволни от неприятният изглед на емотиконите. За тях те са грозни , безвкусни , отблъскващи , неприятни и не могат да изразят емоциите както предишните емотикони. Но въпреки това с увеличеният брой на емотиконките, е възможно да се изразят повече настроения и пожелания към вашите близки и познати.

Автор:

Този автор има 13 публикувани статии до сега.

Вашият коментар

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.