Картини на един неразбран човек (Ван Гог)

06.07.2011 | Автор: | Публикувано в: Изкуство

Картини на Винсент Ван Гог са сред някои от най-известните картини, добили известност в целият свят. Винсент Ван Гог несъмнено е един от най-вдъхновяващите художници за всички времена със свой вдъхновяващ стил.

Житейският път на Ван Гог криволичи и взема всякакви обрати. Младият Винсент Ван Гог прекарва живота си опитвайки се да открие себе си и начин да бъде от полза на хората.
Бидейки болезнено религиозен човек eдин от най-великите художниците решава да бъде такъв едва след като навършва 27 годишна възраст. За Винсент рисуването на картини е най-добрият начин да бъде от полза. Винсент Ван Гог е подхранвал своята невероятна страст към изкуството още по време на работата му в няколкото галерии през времето на своите младежки години. Страстта на Винсент Ван Гог към изобразителното изкуство му помага особено много да изгради неповторимият си и познат на цели поколения майсторски стил.

В своята кариера на художник Винсент има проблеми с получаване на признание за картините си. По това време тъмните му портрети не са били в унисон с модната по нова време парижка стилистика.  Вечно неразбиран и отритнат – той решава, че иска да бъде художник изобразявайки семплият провинциален живот. След като завършва първата си считана за шедьовър творба – “ядящите картофи” през 1885 година Ван Гог твори неуморно. Неговият живописен стил продължава да се оформя и развива. Той рефлектира опитът си събран досега за това как цветовете и светлината се пречупват и поема по неутъпканата пътека на импресионизма. Ван Гог се учи от съвременните художници на своето съвремие (Пол Гоген, Матис, Сезан) и с течение на времето развива техника, с която става много по-раздвижен и с много по-ярка цветова палитра от повечето му съвременници. Винсент Ван Гог рисува много пейзажи и градски кафенета. Когато не е успявал да си намери модел, той рисува дори своите обувки.

Можете да намерите много различни картини, изобразяващи моменти от неговият живот. Неговото неповторимо умение за улавяне на света през призмата на собствените си неразбрани очи го прави един от най-добрите художници. Ван Гог и до ден днешен е сред най-имитираните и търсени артисти на всички времена. Затова е много лесно да намерите репродукции на Винсент Ван Гог. Много художници са се опитали, а някои дори са успяли да уловят красотата, която е вплетена във всяка една от картините на Ван Гог.

Автор:

Този автор има 2 публикувани статии до сега.

Вашият коментар

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.