Подходящите матраци лекуват

25.02.2011 | Автор: | Публикувано в: Обзавеждане

Подходящите матраци освен, че ни осигуряват пълноценна почивка, се грижат за доброто ни здраве и дори лекуват, защото сънят е най доброто лекарство.
Безсънието може да доведе до психични разстройства, неврози, депресии и психози. Редовното недоспиване предразполага към хормонални нарушения, сексуални проблеми, влошава сърдечната дейност и кръвообращението. Лекарите смятат, че както пълноценната почивка поддържа доброто ни здравословно състояние, така липсата на сън се отразява негативно върху всички дейности на организма.
Качествените матраци освен, че са антиалергични и антибактериални са удобни и осигуряват пълна почивка и релакс след тежкия работен ден. За да се отървете от безсънието е необходимо да изясните причините за нощното ви бодърстване. Факторите, които влияят върху съня са много, често когато човек е напрегнат и притеснен това се отразява на нервната система и тялото не може да се отпусне. Лекарите препоръчват да се ограничат стимулиращите напитки няколко часа преди сън, както и алкохола и обилното ядене.
Ако се събуждате по няколко пъти през нощта, това може да се дължи на неудобни матраци, възглавници и завивки, на висока или прекалено ниска температура в стаята. Честото пробуждане понякога е симптом за болестно състояние като гастрит, камъни в бъбреците, простатит, цистит и др. Прекалено дългият сън пък е индикатор за натрупана умора, слаба имунна система, страничен ефект от силни лекарства, болестно състояние. Само консултацията с лекар може да изясни причините за това състояние, обикновено подсилването на организма решава проблемите със съня. Правилно подбраните матраци и възглавници играят ключова роля в борбата с безсънието и хроничната умора.

Автор:

Този автор има 139 публикувани статии до сега.

Вашият коментар

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.