Онлайн маркетингът – бъдещето на продажбите

27.04.2020 | Автор: | Публикувано в: Онлайн бизнес

Какво бихме правили в наши дни без интернет?

Този въпрос може да ви звучи доста банален, но истината е, че наистина не знаем какво бихме правили без него. Приели сме Интернета като даденост, която улеснява живота ни.

В тази връзка напоследък все повече се говори за онлайн рекламата. Тя е от съществено значение и за в бъдеще ще придобива все по-голяма важност за развитието на бизнеса. През последните години Интернет се превърна в популярна среда за реклама, присъединявайки се към традиционно използваните медии: вестници, радио, телевизия и други подобни.

За първа интернет реклама се смята съобщение, изпратено по имейл на 3 май 1978 година. Въпросното съобщение е било получено от по-голямата част от потребителите на мрежата ARPANET живеещи на западния бряг на Съединените щати. С него компанията DEC (Digital Equipment Corporation) кани потребителите на ден на отворените врати, в който те имат възможност да се запознаят отблизо с най-новия им модел компютър.

С помощта на онлайн рекламата всеки бизнес би могъл да достигне световните пазари без това да му коства голяма инвестиция. Основна разликата между интернет рекламата и традиционната е точно в това, че интернет рекламата е достъпна за всички. Направена по правилния начин и с правилните познания може да се постигне висока възвръщаемост на вложените средства.

Ето още няколко предимства на онлайн рекламата:

  • Ефективността на интернет рекламата може да се проследи с много голяма точност.
  • Рекламната кампания тук в интернет е много по-гъвкава – много по-бързо и по-евтино може да се промени.
  • Посланието на онлайн рекламата може бързо и лесно да достигне до точните хора.
  • Съвременните технологии, въображението на рекламодателите и прилагането на впечатляващи „трикове“, правят онлайн рекламата много ефектна и въздействаща.

Наред с всичко посочено до сега, нека не забравяме да споменем и възможността за онлайн  покупка на всичко, за което си помислим. Съществуват много онлайн магазини и сайтове с широк асортимент от продукти, които смело можем да използваме, за да намерим това, което търсим. Няма да се налага да обикаляме физическите магазини, за да закупим това, от което имаме нужда. С помощта на Интернет това става бързо, лесно и удобно. Днес с лекота можем да правим нашите покупки от дома си,  без дори да се налага да ставате от лаптопа си.

Интернет е претърпял своята еволюция и днес трудно бихме могли да си представим живота без него. Благодарение на предимствата, които споменахме, Интернет има огромен потенциал да направи живота ни по-лесен и удобен.

 Като заключение можем да кажем, че онлайн маркетингът е бъдещето на продажбите!

Автор: Петя Динева – www.businessmedia.bg

Автор:

Този автор има 1 публикувани статии до сега.

Вашият коментар

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.