Премахване на конденз от PVC дограма

11.02.2011 | Автор: | Публикувано в: Обзавеждане

Конденза е един от най-честите проблеми за собствениците на PVC дограма. Натрупването на конденз по стъклата на PVC дограмата се наблюдава при запотяването на стъклата и самата дограма.

В случай, че сте си взели най-добрата PVC дограма, а в помещението сте инсталирали климатик или използвате друг начин на отопление, при който въздухът в помещението се изсушава значително, то появата на конденз е нещо относително нормално, тъй като такива са природните закони и влагата ще се натрупа по най-студената част от дограмата, а именно стъклопакета.

Този неприятен момент налага няколко пъти дневно да проветрявате интензивно помещението, за да не се натрупва конденз. Алтернативата на този подход е да си закупите най-добрата PVC дограма, но с интегрирана технология за микровентилация, която ще спомогне за избягването на натрупването на влага по стъклопакета на дограмата.

Има и няколко общи правила, който могат значително да ви помогнат в борбата с конденза, като той може да изчезне напълно или поне да намалее значително:

  • Ефективно и интензивно проветряване за 5 до 10 минути три пъти дневно ще ви помогне да подмените въздуха в помещението и така да си осигурите нов по-студен, който няма да натрупва влага по дограмата.
  • Поддържането на постоянни вътрешни температури също е подходящ начин да намалите нивото на конденз и респективно да се справите поне частично с този досаден проблем
  • Изравняването на температурите в цялото жилище също ще допринесат за намаляване на конденз, образуван по дограмата
  • Ако сте в състояние да промените потока на топлият въздух, това също ще ви помогне да намалите конденза, образуван по повърхността на дограмата
  • Ако е възможно поддържайте постоянна температура 24 часа, като така ще предотвратите температурните разлики, една от основните причини за натрупване на конденз

Разгледайте нашият сайт, за да научите повече –  цени на PVC дограма

Автор:

Здравейте казвам се Димитър Георгиев и се занимавам със SEO копирайтинг. Работата ми е свързана с някои от най-добрите SEO оптимизатори в България, но предлагам и редица други онлайн услуги - WEB & Logo дизайн, Facebook рекламни кампании, програмиране, SEO консултации и т.н. Поддържам и собствена директория за статии Article-bg.eu, както и още няколко уеб сайта, които все още разработвам сайт за интериорни решения & паркет , SEO оптимизация.

Този автор е публикувал досега 54 статии.

Вашият коментар

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.