Акрилната вана: недостатъци

09.12.2016 | Автор: | Публикувано в: Обзавеждане

Акрилната вана няма достатъчно висока устойчивост на високи температури. Обикновено, акрил, който се използва за една вана, има точка на топене от 160 градуса по Целзий.

Естествено, никоя акрилна повърхност не се излага на именно такава температура, но има прецеденти, когато напълнени с гореща вода, акрилни вани се деформират.

Разбира се, това се отнася само до вани, които са от по-евтините модели, но ако имате, например, чугунена вана – този вид дефекти със сигурност няма да се проявят, за разлика от ситуацията при акрила.

Друг недостатък на акрилни вани е тяхната механична несигурност. Първо, когато се разположите в нея, акрилната вана може да се огъне и да започне да “играе” под вас, което определено причинява дискомфорт.

Освен това огъването при акрилната вана, когато хазяинът е достатъчно тежък, може да образува пукнатини или дори дупки. Това може да се поправи, но положението не е приятно.

Третият недостатък  е чувствителността на акрила към домакински продукти. Стоманената или чугунената вана може да се почиства с почти всичко (с изключение на много тежки химикали и абразиви), но за акрилната вана трябва да се снабдите със специален почистващ агент.

И ако се опитате да я почистите с по-конвенционални почистващи препарати, бъдете подготвени за драскотини, замъглявания, както и промяна на цвета на акрила.

Цената на акрилните вани (като се има предвид ограничения им живот) също не може да се припише към плюсовете.

Ваната от качествен акрил е доста скъпа, а и освен това тази финансова инвестиция е твърде неоправдана за живот между 10 и 20 години.

 

Обърнете внимание!

Определянето на качеството и автентичността на акрила е трудно “на око”. Поради това, съществува риск да си купите вана, която след няколко месеца работа ще загуби блясъка си и ще стане жълта.

Това означава, че за производството на тази вана е използван или изключително ниско качество акрил, или е една проста пластмаса.

Вижте повече тук >>> 

Автор:

Този автор има 1 публикувани статии до сега.

Вашият коментар

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.