Декориране на дом в близост до природата

15.09.2015 | Автор: | Публикувано в: Обзавеждане

Нашият свят, дом, работа и забързано ежедневие са далеч от природата. Това носи своето отражение. Близостта с природата ни помага да се отпуснем, да релаксираме и да се насладим на спокойствието у дома. Декориране на дом, в който да се усеща влиянието и близостта на природата, може да стане по следния начин:

1. Използвайте естествени материали у дома.

Това означава да изхвърлите пластмасовите предмети, около себе си. Освен, че не са естетически, те са и вредни за нас. Предпочитайте дървени материали, например. Не е необходимо да търсите заместители на всички предмети за бита, но задължително опитайте да намерите алтернатива на пластмасата.

2. Украсете дома с природни материали.

Вложете усилия, за да намерите подходящите материали и да изработите украса за дома с тях. Това не е трудна задача. Шишарки, клончета, миди, кестени, жълъди – всички те са напълно подходящи, за да изработите единствени по рода си, и освен това красиви, предмети за украса на дома. Включете и децата в ръчното изработване на предметите. Ще възпитате у тях любов, естетика и положително отношение към природата. Ще запълните свободното време с приятни емоции и забавление.

3. Докоснете се до изкуството в различните му форми.

Декорирайте стените с картини, пана, фото-картини. Направете си собствена изложба. Природните пейзажи са най-подходящи, но дори да изберете нещо различно, като флорална композиция или модерно изкуство, няма да сгрешите. Една поставена картина променя изцяло атмосферата и усещането в стаята. Вижте най-голямо разнообразие от картини и декоративни пана за стена в 1001kartini.

4. Поставете саксии и вази с цветя.

Ако живеете в тясно пространство и една ваза, аранжирана подобаващо, може да постигне ефекта на близост с природата. Саксии с цветя може да поставите на терасата и ще забележите как все по-често някой стои на нея. Вазите може да са с живи цветя, може и с изкуствени. За предпочитане е да са живи. Не са много скъпи, пък и радостта ви ще е по-силна, когато се любувате на цветето.

Действието на природата ще бъде незабавно. Ще се почувствате по-свежи и отпочинали, когато сте заобиколени от красота, естетика и спокойствие. Природата ще ви повлияе неизменно и вие ще започнете да я търсите навсякъде и във всеки един момент.

Автор:

Този автор има 10 публикувани статии до сега.

Вашият коментар

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.