Motorola представиха Droid RAZR Maxx HD

14.09.2012 | Автор: | Публикувано в: Мобилни телефони, Онлайн магазини

Преди броени дни на пазара за мобилни телефони настъпи голямо оживление при новината, че финландската компания Nokia разкри намеренията си да пусне нов смартфон с Android от серията Lumia. Един друг производител на мобилни апарати – Motorola – също направиха неочакван анонс и успяха за пореден път да засенчат своя конкурент . На 5 септември компанията потвърди излизането на три броя нови модела мобилни телефони, които също ще оперират под Android. Преди два дни, по време на официална пресконференция в Ню Йорк Motorola,  направиха представяне на възможностите на новия Droid RAZR Maxx HD , който се явява подверсия на  Droid RAZR HD, с тази разлика, че предлага батерия с по-дълъг живот, както и някои допълнителни  привилегии.

В основни линии техническите параметри на мобилния телефон се изразяват в двуядрен процесор с капацитет 1.5 гигахерца, операционна система Android 4.0.4 Ice Cream Sandwich с възможност за ъпгрейд към по-новата Jelly Bean. Размерът на оперативната памет в 1 гигабайт.  Налице са 32 гигабайта вградена памет и слот за MicroSD карти. GSM апаратът притежава една дигитална уеб камера с 8-мегапикселова матрица, разположена на задния корпус на панела, която записва във видео формат 1080p. Отпред има монтирана втора 1.3-мегаписелова камера за видеоразговори.

Дисплеят на телефона е разработен на база технологията Super AMOLED и има диагонал 4.7 инча. Батерията на новия  Droid RAZR Maxx HD е с капацитет 3 30 мАч. Една зареждане дава възможност потребителите да сърфират в мрежата в продължение на 8 часа без прекъсване. Свързаността се изразява в Bluetooth 4.0 LE+EDR, LTE и Wi-Fi с мобилна Hotspot съвместимост. Размерите са  131.9 x 67.9 x 9.3 мм и тегло 157 грама. Като допълнителни екстри телефонът предлага GPS, дисплей, защитен с покритието  Gorilla Glass  и кейс DuPont Kevlar. Ще има опция за употреба на технологията NFC.

От Motorola споделят, че телефонът Razr Maxx HD е създаден по оригинална концепция да има тънки размери и да предлага отлични възможности за работа, както и тонове полезни функции. От компанията производител съобщават, че мобилният апарат ще бъде наличен в магазините на мобилните оператори до края на тази година, но отказват коментари относно цената.

Автор:

Този автор има 7 публикувани статии до сега.

Вашият коментар

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.