Кои са седемте причини да предпочетете малко куче

15.12.2011 | Автор: | Публикувано в: Домашни любимци

Впечатляват ли ви малките кучета като пекинез, малък шпиц, йоркширски териер, мопс…

Главната причина да се вземат домашни любимци с малък ръст е това, че те са удивително сладки, лесно е да ги носите където и да ходите и просто да ги оставяте в скута си. Друго, което може да бъде взето предвид, е че четириногите опашатковци с по-ограничена големина са се представяли често като шумни, вироглави и изключително ревностно охраняващи територията си. Има основание да се смята, че и самите стопани на дребни кучета допринасят за фриволното държание на подопечните си любимци, поради причината,че спорадично ги насърчават да изявяват поведение, което при грамадните кучета бива строго прекъсвано – пример е скачането, ръмженето и агресивни прояви.

Независимо дали сте от хората, които искат куче компаньон или желаете кучето да е част от семейство с деца – малката животинка е чудесен избор.

Защо да си вземете малко куче – 7 основни причини:

1.Мъниците винаги ще ви умиляват

Голяма част от малките кучета ще изглеждат постоянно като малко кутре.Колко много пъти сте чували как хората искат завинаги да задържат любимеца си мъничък и сладичък.Не след дълго кученцето вече е е голямо и няма нищо общо с предишния сладур. Независимо колко пораства, вашето куче от по-дребна порода ще бъде с малък размер и така ще можете постоянно да го възприемате като милия мъник, който сте обожавали.

2. Разходите, които ще имате за малкото куче, ще бъдат по-малко

Разходите за храненето на малкото куче са доста по-малко, ако се направи сравнение с големите. За предпазването на кучето от кърлежи и бълхи, както и за медикаменти също ще ви бъдат потребни по-малко средства.

3. С малкото куче можете да си спестите дългите разходки

Ще бъдете спокойни за разхождането на малкото куче, защото потребността му от движение е по-лесно удовлетворима . Хората, които не разполагат с достатъчно време или са по-лениви и не обичат дългите разходки, великолепно могат да се възползват от това предимство. Например малтиеца и йоркширския териер са някои от кучетата дребна порода, които спокойно могат да удовлетворят потребността си от движение докато си играят вътре.

4. Не е необходимо да сте в жилище с много пространство, за да гледате малко куче

За големите кучета трябва много по-обширно жилище, при съпоставка с малките кучета. За хората, които не разполагат с голямо жилище, кучето от дребна порода е великолепно решение. Голямо куче също може да бъде гледано в тесен апартамент, но го извеждайте и разхождайте няколко пъти дневно.

5. Малкото куче спокойно може да ви съпровожда, където и да отидете

С малкото куче няма да се затрудниш толкова много, ако искаш да го водиш със себе си на различни места. Ако не обичате да оставяте малкия си любимец сам, това е страхотна възможност да сте непрекъснато покрай него.Дори и да е с дребни размери, вие можете да разчитате на вашия любимец, че ще ви защити при проява на агресия срещу вас или ако станете обект на кражба. Достатъчно е да лае шумно, за да получи вниманието на колкото може повече хора, които да се притекат на помощ.

6. Малкото куче не коства толкова усилия за поддръжка

Достатъчно е да разчесвате козината на малкото куче няколко пъти седмично (два-три пъти). Не така стоят нещата с големите кучета – тяхната козина ще се наложи да разчесвате много по-често и това ще ви отнема много повече време. Сигурно не се съмнявате, че след големите ще остава огромно количество козина. Достатъчно е въображаемо да извикате сцената, когато се налага да къпете голямо куче и ще усетите колко по-удобно и лесно за поддържане е малкото животинче.

7. Животът на малкото куче е по-продължителен

В сравнение с кучетата от големи породи – мъниците от доста породи са значително по-дълголетни. Установено е, че някои малки кучета живеят повече от 15 години.

Ако обичате пухкавите и игриви малки кучета, защо да не помислите за немски шпиц и по-точно най-малките му разновидности – померан и малък шпиц.

Автор:

Този автор има 1 публикувани статии до сега.

Вашият коментар

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.