Качество на гранитогреса

25.07.2012 | Автор: | Публикувано в: Продажби

Най-ценните качества на плочките от вида гранитогрес, заради които си заслужава да ги изберете са здравина, нестандартни размери и дълготрайност.

Всъщност те имат и още един плюс и това е доста широкият спектър на приложение – от облицовка на сгради, до използване за направата на красиви съвременни бани.

Тайната на здравината, с която се отличават плочките гранитогрес от другите видове плочки се крие в технологията на изработване. За разлика от фаянс, теракот и керамика, при които има процес на термична преработка, при гранитогреса изработването става чрез пресоване, при което се изтегля влагата от материала. По този начин плочките гранитогрес стават по-плътни и неподатливи на влага. Тайната на изработката на тези плочки се крие и в техния състав. За разлика от другите видове подово покритие, плочките гранитогрес съдържат глина, смола и други компоненти, които позволяват създаването на по-голяма здравина и водоустойчивост. Голямата твърдост и удароустойчивост на плочките може да създаде проблеми при подготовката им за поставяне. Може да срещнете трудности при рязането им и при тяхното оформяне. За да се постигне желаният резултат, специалистите използват диамантина-диск с диамантено покритие. Решението дали да поставите гранитогрес трябва добре да се обмисли, тъй като съществува мнение, че плочките държат по-хладно помещението, където са поставени.

Автор:

Този автор има 96 публикувани статии до сега.

Коментари (2)

  1. Препоръчва ли се гранитогрес плочки за кухненски под или теракота си остава за предпочитане. маргарита

  2. Лично а много не разбирам от подобни гранитогреси и всякакви подобни материали,които са свързани с ремонта на един дом, освен това как искам да изглежда той в завършен вариант.Преди време бях гледала как се лепят плочки, изглежда лесно, но само отстрани най вероятно.Все пак така трябва да бъдат поставени, че да бъдат здрави и качествени за по дълги години.Благодаря ви за тази статия.МНофо четох напоследък и разбрах, че именно гранитогреса се лави с много голяма здравина и устойчивост а аз точно такъв материал искам, само остава да си избера модел и да викна специалисти,които да ги сложат.

Вашият коментар

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.