Как да се грижите за Вашето пиано – част втора

26.02.2012 | Автор: | Публикувано в: Продажби

Концертният пианист настройва своето пиано преди всяко изпълнение. Честотата на настройка зависи от използването на пианото и условията, характерни за неговото местоположение. Пианото ще остане по-дълго акордирано, ако атмосферните условия са еднакви. Промени от влажен до сух въздух увеличават възможността дървото да набъбне и се свие, като по този начин се променя напрежението върху струните. Поддържайте влажността по възможност постоянна и пианото ви ще се нуждае от по-редки настройки.

Както бе посочено по-горе пианото е сложен механизъм, и е важно да се контролира основно през първата година след покупката, а след това на редовни интервали. Да не се объркат думите “настройка”, която трябва да се направи единствено с височината на струните и “регулиране”, при което трябва да се направи корекцията на механизма, чрез който струната се пуска в движение.

Запомнете: Добра идея е да се споразумеете с пиано търговец, на когото имате доверие, а също така е важно грижите за вашето пиано оставят в ръцете на добре квалифицирани акордьори и техници, на които можете да се доверите.

Спокойно межете да поверите грижите за пианото си на музикален магазин В-пиано. Фирмата разполага с надеждни специалисти акордьори, готови във всеки един момент да направят най-доброто за струните на вашето пиано или роял. Вътрешната механика на пианото е от особено голяма важност поради това ,че именно тя задейства лосчетата, които карат чукчето да удари струната и да роизведе звук. Ние от В-Пиано се занимаваме с пиана от години, спокойно можете да се доверите на нашите техници за настройка на вътрешна механика.

Знаем добре материалите от което е съставено вашето пиано, и можем да направим високо надеждна реставрация, за да изглежда то както преди години.

Освен това за ваше удобство, при всяко закупено пиано или роял ние поемаме всички разноски по транспорта и преноса до вашия дом.

Автор:

Казвам се Теодор Захариев и се занимавам с SEO оптимизация за търсачки, както и Front End Development. Имам собствени проекти сред които: Уеб дизайн студио за изработка на сайтове и SEO, сватбена агенция, магаин за пиана, и д.р

Този автор е публикувал досега 9 статии.

Вашият коментар

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.