Как да се грижите за Вашето пиано – част първа

26.02.2012 | Автор: | Публикувано в: Продажби

    Домашни грижи

Вашето пиано е красива мебел, и е също чудесна модерна машина за музикално забавление. Тя се нуждае и заслужава много грижи.

Вашето пиано е сложно преплитане на много разнообразни и скъпи материали. Ако ви се налага да анализирате материали в пианото ви, вие ще намерите най-високо качество на много видове дърво, желязо, стомана, мед, месинг, пластмаса, вълна, памук, различни лепила и др.

Струни  на пианото

Пиано струните са известни като “сините чипове” на стоманодобивната промишленост. Те представляват най-високо качество стоманена тел, но само няколко предприятия имат способността да ги произвеждат. Не забравяйте, че има повече от 200 струни в стандартните пиана и че общото им напрежение оказва притегателната сила на повече от осемнадесет тона!

Тези струни се задействат с помощта на дървени мостчета и система на обратни лагери, които на практика заключват струните. Всяка от тези струни трябва да се държи в правилно съобразено напрежение или това ще доведе о появата на един нехармоничен тон.
С други думи, пианото ще бъде неакордирано!

  Вие и Вашият пиано Техник

За да поддържате пиано си в добра форма, и за да спестите на значителни инвестиции, то трябва да бъде редовно обслужвано от обучен  техник и акордьор на пиана и рояли . Много продавачи на пиано наемат собствен персонал от акордьори и техници, които са способни да извършват тази работа. Има също така много компетентни независими хора в тази област. Акордьори

Настройване

Благодарение на сложния състав на пианото ви, то ще отнеме известно време, за да станат в перфектно напрежение и коригирани струните, съобразено с атмосферни условия в дома ви. Това е вярно за всички марки и модели. Поради това е особено вярно, че пианото ви трябва да получи правилното обслужване през първата година след покупката. През първата година е препоръчително дадено пиано да бъде настройвано поне четири пъти. В следващите години трябва да бъде настройвано, толкова често, колкото е необходимо, но минимум два пъти годишно.

Автор:

Казвам се Теодор Захариев и се занимавам с SEO оптимизация за търсачки, както и Front End Development. Имам собствени проекти сред които: Уеб дизайн студио за изработка на сайтове и SEO, сватбена агенция, магаин за пиана, и д.р

Този автор е публикувал досега 9 статии.

Вашият коментар

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.