Слънчеви колектори – няколко интересни факта

18.10.2011 | Автор: | Публикувано в: Продажби, Технологии

Забелязали ли сте как напоследък на все повече покриви на кооперации и къщи се монтират слънчеви колектори? По-незапознатите няма да обърнат внимание за както точно става дума, но онези от вас, които се интересуват от тези нови технологии със сигурност са забелязали. Този непрекъснато нарастващ интерес към тези соларни панели се дължи на няколко простички факта.

  • Първо, че те високотехнологични и спестяват голяма част от разходите за електроенергия.
  • Не се нуждаят от специална поддръжка, тъй като са изградени от специални тръби, които издържат както на високи, така и на ниски температури.
  • Функционират през цялата година, но през зимата ефективността им е по-слаба в сравнение с летните месеци, когато интензивността на слънцето е и много по-голяма.

Ако сте решили да си вземете и вие от тези високотехнологични соларни системи трябва да знаете, че двата най-ефективни модела са колектори с термосифони с „Heat Pipe” тръба. Преди да закупите някои от тях е добре да определите къде точно ще бъдат монтирани те. Трябва да съобразите мястото, тъй като ако около тях има дървета или по-високи сгради, по някое време през деня те ще ги засенчват, а това ще намали ефективността им. След като определите мястото, също ще трябва да помислите как да поставите слънчевите колектори, защото ако искате да бъдат максимално ефективни, ще трябва да ги поставите под предварително зададен ъгъл, които общоприето е 45 градуса. Ако желаете бихте могли да поставите вашите колектори с „Heat Pipe” тръбалегнали или директно върху покрива на къщата ви.

Монтажът на слънчевите колектори не е никак сложна работа, само е необходимо да следвате инструкциите, за да бъдат максимално ефективни и с висока производителност.

Разберете още за соларните колектори на http://www.emde-solar.com/.

Научете още интересни факти и за двата модела колектори на http://www.emde-solar.com/%D0%BC%D0%BE%D0%B4%D0%B5%D0%BB%D0%B8.

Автор:

Този автор има 79 публикувани статии до сега.

Вашият коментар

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.