Бижута-амулети – сребърни гривни за жени

24.03.2017 | Автор: | Публикувано в: Бижута

От зората на времето човекът е изработвал и носил защитни предмети като накити и гривни, които да му осигурят спокойствие и сигурност, да отблъскват вредните влияния, да отклоняват нещастията и да го предпазват от зли сили. Амулети или талисмани са двете думи, с които се наричат тези предмети, които продължават и до наши дни да са желан подарък за много хора. Те обикновено са под формата на масивно или деликатно дамско украшение. Вярвате или не в тяхната сила, ако искате в един подарък да съчетаете красотата на бижуто с практическата полза и индивидуалното послание, то не се колебайте да се спрете на бижутата-амулети.

През цялото съществувание на човечеството се е вярвало, че специалните бижута, изработени от сребро, имат силата да закрилят, да предпазват от болести и да носят късмет. Среброто е предпочитан метал, защото се смята, че то е метал на Луната и е носител и проводник на нейната мистична енергия на Земята. То способства за проявяване на извънсетивните свръхспособности на човека, съхранява запис на емоциите на носещия го и реагира на отрицателните  преживявания и болести, с потъмняване. Особено предпочитано за амулет е изкуствено почерненото сребро, което на практика е сребро, опушено със сяра.

Подходящи за метални амулети са само тези бижута, които имат кръгли форми, така че едни от най-предпочитаните са сребърни гривни за жени.

Това е оригинален и запомнящ се подарък за всяка жена, която ако не оцени неговата защитна сила, то няма как да не се влюби в мистичния му и оригинален външен вид.

Все повече световни звезди започват да предпочитат носенето на подобни бижута-талисмани и да избират украшенията си не по цената, а по тяхната индивидуалност и оригиналност. Сребърните гривни-амулети са подходящо допълнение към визията на всяка жена, която иска да подчертае своя артистичен вкус и да излезе извън шаблона.

Според онлайн магазина за бижута Магазини Гранат, сребърните гривни за жени могат да бъдат изработени и да изглеждат по най-различни начини: съставени от кръгли брънки, съчетани с подходящ за зодията полускъпоценен камък, или пък твърди, с надписи, изображения и руни върху тях. Особено предпочитани са тези гривни, които се изработват индивидуално за всяка жена и са предназначени точно за нея, наречени на нейното име и обвързани с датата и часа  на раждането. Ако желаете да подарите дамска гривна от сребро на своята любима, може да погледнете в сайта на Магазини Гранат тук и да изберете най-подходящия артикул за нея: https://www.magazinigranat.com/silver-jewelry/silver-bracelets

Има и търговски марки, които произвеждат по-масово и продават в магазини и в Интернет подобни сребърни гривни за жени, които все пак се персонализират с вграждане на определени мъниста, фигурки, рунични знаци или надписи. Те нямат силата на амулети, но са сравнително евтин и много оригинален подарък, който би се понравил на всяка жена.

Автор:

Този автор има 3 публикувани статии до сега.

Вашият коментар

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.