Защо стоманените бижута са все по-предпочитани

18.02.2016 | Автор: | Публикувано в: Бижута

В последно време украшенията от стомана навлязоха в бита ни. Тяхното разнообразие и красивия им вид ги направи предпочитани и желани за всички потребители. Станаха много известни и  предпочитани и от жените и от мъжкото съсловие. Бижутата от медицинска стомана  много изискана и  са с много фина обработка, добре полирани и с йонно покритие.

Този нов начин на обработка на стоманените накити е предпочитан, защото  се постига по-голямо полиране на повърхността на бижутата. Съвременна процедура при която се прибавя титанов нитрид върху най-горния слой на метала, като пара. Така повърхността става по-ярка, бляскава в сравнение с по-старинната  обработка на повърхностите на бижутата.

Много експерименти показват, че позлатените  повърхности с йонно покритие са много по-трайни от износване и корозия. Химическата им стабилност ги прави по-устойчиви и издръжливи. Не потъмняват и не предизвикват неудобства и неразположение  у притежателите си.

Този процес от друга страна позволява голямо разнообразие от различни  цветове на  стоманените бижута с йонно покритие.  Характерните цветове на  накитите са кафяво, жълто, розово, златисто, черно и други.

Често  бижутата от стомана с йонно многоцветно покритие са съчетани с красиви естествени и изкуствени камъни, което им придава голям финес. Все повече стоманените бижута се вписват във нашия живот и ни радват.

Повърхности,  които са по-матирани, също могат да се полират, което им дава предимство,  когато се изработват бижута от стомана. Затова те са желани и от бижутери и от клиенти.

Не почерняват и не предизвикват алергии. Затова все по-често се използват от жените. Със своя уникален и изящен  вид те са предпочитани и много желани. Лъскавият им и изискан вид, красивата изработка ги прави уникални и неповторими. Те са предпочитани пред , платинени, златни бижута и накити от сребро. По-евтини са  и са  достъпни за всеки и  също така са  много естетични, бляскави и уникални. На пазара има голямо разнообразие от бижута от стомана. Колиета, гривни, обеци и пръстени  и много други видове, които са хит на бижутерската ни практика.

 

Автор:

Този автор има 2 публикувани статии до сега.

Вашият коментар

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.