Условия за работа чрез корабна агенция

28.02.2014 | Автор: | Публикувано в: Услуги

Функциите на една корабна агенция са изключително важни. Тези специалисти, притежаващи специфични умения, които не могат да си намерят работа се обръщат именно към нея.

В България корабна агенция може да се намери най-вече във Варна и Бургас. Това е напълно логично, тъй като това са най-големите морски градове, в които е съсредоточен голяма част от родния бизнес.

В тези фирми се предлагат  специализирани работни позиции като капитан на кораб, моряк, механик  и обслужващи дейности – камериерка, готвач и т.н. В зависимост от позицията се изискват различни документи.

Ако преди позиции са били по-малко, днес има голямо разнообразие. Търсят се кандидати като аниматор, музикант, шоумен, фотограф и други. Големите кораби предлагат различни програми, в които се налага да бъдат наети тези хора.

За да бъдат допуснат да работи на кораб, специализираният персонал трябва да има документи като морски и задграничен транспорт, както и документ, даващ право за водачество на плавателен съд. За спомагателния персонал, който няма отговорни функции, нещата са опростени. Те дори не трябва да имат морски паспорт. Задължително условие обаче е да бъдат в отлично здраве.

Условие, което важи за всички позиции, независимо от ранга и компетенциите, е владеенето на английски език и езика, на който говорят пасажерите или останалият персонал. Друго важно нещо, което не е за подминаване, е, че за повечето позиции – за средния и висшия корабен персонал – е притежаването на поне 3-годишен опит. Важно е при кандидатстване да се покрие това изискване.

Не е за подминаване и това, че всяка корабна агенция търси здрави хора, с нормално кръвно, без каквито и да е заболявания или симптоми за такива. Могат да бъдат дисквалифицирани дори тези, които са леко закръглени. За целта се преминава през обстойни медицински прегледи, удостоверяващи състояние на кандидатите. От тази гледна точка кандидатстването в корабна агенция е наистина голямо предизвикателство.

Корабна агенция, на която може да се има доверие, разчита на високо квалифицирани и обучени кадри, завършили туризъм. Тези, които не успеят да се реализират в тази специалност в туристическия бранш, търсят решение в морските агенции.

Заплащането в една корабна агенция е високо. Заплатата е доста над средната за България и много хора предпочитат да се специализират именно в морския бизнес, защото заплатата е наистина добра. Работата в корабна агенция е едно голямо предизвикателство. Може да се каже, че тя се различава от стандартното, сиво ежедневие, защото предоставя куп възможности – срещи с нови хора, непознати дестинации и преживявания.

Често пъти, когато българският морски флот не може да осигури работно място на моряците ни, те започват работа за чужди компании. Важната роля на всяка корабна агенция е да бъде добър посредник, за да ги представи пред чуждестранните компании.

Чрез услугите, които предлага една корабна агенция, кандидатите за работа пестят време, нерви и финанси, защото тя им осигурява правилната информация и им сътрудничи за различни казуси – www.frachtimpex.com/bg/korabna-agenciya.html

Автор:

Този автор има 74 публикувани статии до сега.

Вашият коментар

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.